BMW van 1 miljoen euro is blikvanger van Oldtimer Event in Waregem Expo

Zaakvoerder en autofanaat Wim Soenens organiseert vrijdag 30 november tot zondag 2 december het vierde Waregem Oldtimer Event in Waregem Expo. Absolute blikvangers zijn een vooroorlogse BMW 328 Roadster en een Lamborghini 400 GT 2+2, samen goed voor bijna 2 miljoen euro.

Organisator Wim Soenens bij een van zijn eigen oldtimers. (Foto DJW)

“Het wordt een fraai ingeklede beurs waar alle tentoongestelde oldtimers ook te koop staan. Helemaal retro en vintage, met de voorhal als men’s cave, compleet met antieke jukeboxen en andere decoratieve retro-elementen en de bezoekers meteen ook in de juiste sfeer brengen”, schetst Wim Soenens. “Vorig jaar mochten wij 8.000 geïnteresseerde autoliefhebbers verwelkomen, die enkele uurtjes doorbrachten bij een drankje en een hapje. Ook voor onze vierde editie hanteren wij dergelijke formule.”

In totaal biedt het event 150 oldtimers van collectioneurs, verzamelaars en aficionados uit België, Nederland, Engeland, Duitsland, Tsjechië, Spanje, Frankrijk… Er zijn merken als Fiat, Lancia, Ferrari, Alfa Romeo, Mercedes, Porsche, Austin Healey, Jaguar, Aston Martin, BMW en Volkswagen present. De standhouders staan langs een parcours dat de sfeer van de wagens zal weergeven: vintage meubilair, accessoires van langgeleden, automobilia, automotive art.

Beveiliging

In drie jaar tijd heeft het evenement in het wereldje van de oldtimers echt waardering, naam en faam weten te vergaren. Dat vertaalt zich nu al in een wachtlijst van standhouders. Dat betekent dat wij goed bezig zijn en ook dat het aanbod zowel de professionelen als de modale bezoeker interesseert”, gaat Wim verder. “Zelf ben ik niet alleen fervent verzamelaar van oude auto’s maar ook van allerlei spullen uit vervlogen tijden. Vandaar dat een tweede luikje van de beurs daarover gaat. Op het vlak van beveiliging hebben wij voor deze editie geïnvesteerd in extra beveiliging. Want twee paradepaardjes zijn een vooroorlogse BMW 328 Roadster van 1938 en een Lamborghini 400 GT 2+2 van 1967, die respectievelijk een waarde van 1 miljoen euro en 750.000 euro hebben.” (DJW)

Info: Oldtimer Event op vrijdag 30 november van 13 tot 21 uur, zaterdag 1 en zondag 2 december van 9.30 tot 18.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.