Bluf in uw Kot Quiz van Ingelmunster zit erop

Schepen Trui Lambrecht fungeerde als quizmaster. © foto FODI
Redactie KW

De vijfde editie van de ‘Bluf in uw Kot Quiz’ van de gemeente was meteen ook de laatste.

Elke week haalden er andere namen de top 10. De eerste uitgave moest men vroegtijdig stoppen wegens technische problemen. De andere vier edities verliepen zonder problemen. “Het waren elke week bijna andere mensen die in de top 10 stonden. Een bewijs dat de quiz ook heel gevarieerd was”, zegt burgemeester Kurt Windels. De eindwinnaars van de vier voorbije weken waren Seppe Lesenne (Pieter Deconinckstraat), Lucas Staes (Robert Bultynckstraat), Dieter Decaestecker (Hazelaarstraat) en Philippe Verhaest (Schildersstraat).

De prijs voor de leukste naam ging naar Protkanon, wat voor hilariteit zorgde. Alle prijzen werden aangekocht bij de lokale handelaars. De firma Bazoeka uit de Lammekensknokstraat sponsorde springkastelen. “De quiz had een dubbel doel. Enerzijds de mensen een aangename avond bezorgen in tijden van lockdown en anderzijds Ingelmunster en de Ingelmunsternaren ‘in the picture’ zetten. Het accent lag op onze gemeente en onze fantastische inwoners”, vervolgt de burgemeester.

“Elke keer speelden ongeveer 500 quizzers mee. Velen speelden in gezinsverband. Er waren ook heel wat mensen die gewoon meekeken maar niet mee speelden. Schepen Trui Lambrecht presenteerde de quiz zoals enkel de groten der aarde dat kunnen doen. Schepen Jan Rosseel hield de chat en de binnenkomende vragen in het oog. Ik zetelde als jurylid. Vooral Trui stak heel veel tijd en energie in deze quiz. We kregen veel reacties. De mensen vonden het dus leuk. Wie weet komt er ooit nog wel eens een vervolg.” (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier