‘Blue Thunder’ maakt plaats voor ‘Fiesta Local’ in Lichtervelde

Redactie KW

Onder de noemer ‘Fiesta Local’ lanceren de jongensscouts op zaterdag 5 april een nieuwe fuif. Na vijf edities van de ‘Blue Thunder’ kiezen de padvinders voor een nieuw concept en wordt de dansvloer van het scoutslokaal ingeruild voor die van zaal ‘De Zwaan’.

Mede door het succes van de 3T-fuif van de Jins, dat jaarlijks plaatsvindt in zaal De Zwaan, kiezen de jongensscouts dit keer niet om naar jaarlijkse gewoonte hun eigen lokaal om te bouwen tot een fuifzaal, maar nu ook een beroep te doen op dé danstempel in de Marktstraat.

“Om de zoveel tijd moet je eens alles over een andere boeg durven gooien, anders komt er sleet op je fuifconcept. Een aantal jaren terug waren er bijvoorbeeld de ‘Elements’-fuiven. Toen werd ons lokaal per editie thematisch ingekleed volgens een van de natuurelementen. Daarna ontstond een nieuw concept onder de noemer ‘Blue Thunder’. Nu kiezen we ervoor om de locatie te verleggen”, verduidelijkt Sam Deklerck de ommezwaai. Hij heeft dan ook het grootste vertrouwen in de nieuwe aanpak: “Een knaller van een zwanefuif in een exotisch jasje, dat kan gewoon niet misgaan”.

Local talent

Daar waar de jongensscouts bij de ‘Blue Thunder’-edities meermaals gekende DJ’s als Pat Krimson, Zorah en Nadiem Shah konden strikken, kiezen ze nu voor gekend local talent. “Zo zorgen onze vrienden Vallectric (Mathias Vanlerberghe, red.) en Guerilla Radio (Jeffrey Meersschaert, red.) vanaf 21 uur voor een eerste hittegolf, terwijl vervolgens stoom kan worden afgeblazen bij de beats van Aren Willems, beter bekend als DJ Eyrunn (Dilemma, Bal der Bals…). Mathias en Jeffrey brengen niet alleen het feest op gang, maar sluiten ook de eerste editie af met zwoele dansplaatjes”, weet Sam ons nog mee te geven. Tickets voor ‘Fiesta Local’ kosten 4 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen bij de leiding, verkenners en jins van de jongensscouts. Aan de deur betaal je 5 euro. Wie voor 24 uur in een tropische outfit met dito hawaiislingers de zaal betreedt, ontvangt een gratis cocktail.

(MH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.