Blue-bike opent tweede locatie voor deelfietsen in Brugge

Op de foto, naast burgemeester Dirk De fauw, Linda Sonck van Blue-bike. © PM
Redactie KW

Blue-bike, het deelfietssysteem aan trein- en busstations, opende in Brugge zijn tweede locatie. Je kan nu ook een Blue-bikefiets ontlenen in de fietsstalling aan de achterzijde van het station.

Sinds vijf jaar geleden de eerste vrolijkblauwe uitleenfietsen in het Brugse straatbeeld verschenen, kent het project een gestage groei. Daarom is nu ook, naast het uitleenpunt in de fietsstalling aan de voorzijde van het station, een tweede reeks fietsen beschikbaar in de fietsenberging onder het kamgebouw, kant Sint-Michiels.

“De vraag naar deelfietsen is in Brugge het voorbije jaar opvallend gestegen”, verduidelijkt Linda Sonck namens Blue-bike. “Met meer dan 20.000 ontleningen mocht er geen twijfel over bestaan, er is nood aan een tweede uitleenpunt.”

“De stad investeert mee in de nieuwe locatie”, vult burgemeester Dirk de Fauw aan. “Bovendien voorziet zij samen met de Vlaamse overheid een korting op de ritprijs. Zo betalen de leden van Blue-bike slechts 1,15 euro per ontlening van 24 uur.”

Brugge blijkt trouwens één van de locaties waar de meeste Blue-bikes worden ontleend. Enkel Leuven en Gent, de universiteitssteden, gaan ons daarin voor!”, merkt de burgemeester op. “Onze stad wil zich profileren als fietsstad. Wetende dat veel van die verplaatsingen anders met de auto gebeuren, past het verhaal van Blue-bike in dat plaatje.”

“Momenteel staan tachtig fietsen ter beschikking aan de stadszijde van het Brugse station. Hier onder het kamgebouw wordt dat een aanbod van 64 fietsen. Op die manier streeft Blue-bike ernaar, de beschikbaarheid van fietsen te garanderen”, verzekert Linda Sonck. “De Brugse Blue-bikes zijn nieuwe modellen met zeven versnellingen, geïntegreerde verlichting en een kleine bagagedrager. Wij monitoren heel strikt het aantal uitgeleende fietsen. Zo kan, indien nodig, het aantal tweewielers op een locatie worden uitgebreid.”


Praktische informatie omtrent het lenen van een Blue-bike in Brugge vind je op https://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/brugge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier