Blotevoetenpad op Torhouts Amazoneplein vooral in trek bij de kinderen

© Foto JS
Redactie KW

Tijdens de feestelijke opening van het heraangelegde Amazoneplein op de wijk Torhout-Oost was er onder meer een blotevoetenpad voorzien.

Dat bleek vooral bij de kinderen in trek te zijn. De sokken en schoenen werden aan de kant geschoven om met voetzolen en tenen diverse materialen aan te voelen, de ene ondergrond al zachter dan de andere. De jongens en meisjes konden op het blotevoetenpad trouwens de kleurrijk uitgedoste kabouterverteller volgen. Wel jammer dat enkele fikse regenbuien ook de blote hoofden teisterden.

Andere mogelijkheden tot vermaak tijdens de opening van het plein waren een nestkastje timmeren, een zaadbom maken, circustoeren uithalen, volksspelen uitproberen, aan een historisch memospel deelnemen en gigantische gezelschapsspellen spelen. Ook konden de kinderen, geschminkt als elf of trol, de verborgen plekjes van het plein ontdekken. Of onder deskundige begeleiding de grootste zeepbellen van de wereld produceren. Voorts was er een mobiel bosmuseum present, leerde een imker alles over de wondere bijenwereld en kon er net zo goed eindeloos geravot worden.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.