Sinds deze zomer werd de dresscode opgenomen in het politiereglement. Concreet is het verboden om in badkledij en bloot bovenlijf door de winkelstraten of het centrum te wandelen. Enkel op de zeedijk of het strand is dat toegelaten. Ondanks diverse sensibiliseringsacties met jobstudenten en stickers bij horecazaken, hielden verschillende dagjestoeristen zich niet aan de regels.

Er werden zeven dossiers opgesteld met een GAS-boete tot gevolg. Het gaat om vijf meerderjarigen en twee minderjarigen. Twee van de zeven zijn afkomstig uit Frankrijk. Het merendeel van de overtredingen werd vastgesteld in de Lippenslaan (4), daarna volgen de Kustlaan (2) en het Van Bunnenplein (1). De boete kan oplopen tot 350 euro.

(MM/foto DM)

Sinds deze zomer werd de dresscode opgenomen in het politiereglement. Concreet is het verboden om in badkledij en bloot bovenlijf door de winkelstraten of het centrum te wandelen. Enkel op de zeedijk of het strand is dat toegelaten. Ondanks diverse sensibiliseringsacties met jobstudenten en stickers bij horecazaken, hielden verschillende dagjestoeristen zich niet aan de regels. Er werden zeven dossiers opgesteld met een GAS-boete tot gevolg. Het gaat om vijf meerderjarigen en twee minderjarigen. Twee van de zeven zijn afkomstig uit Frankrijk. Het merendeel van de overtredingen werd vastgesteld in de Lippenslaan (4), daarna volgen de Kustlaan (2) en het Van Bunnenplein (1). De boete kan oplopen tot 350 euro.(MM/foto DM)