Blonde Betsy en gin Betsy winnen goud op Concours de Lyon

Microbrouwer Jurgen Tavernier.
Microbrouwer Jurgen Tavernier.
Redactie KW

Microbrouwer Jurgen Tavernier valt opnieuw in de prijzen. Nadat hij in 2020 goud haalde met zijn gin Betsy op de World Gin Awards, viel hij nu in de prijzen op het Concours de Lyon met zijn Blonde Betsy en gin Betsy.

Lyon noemt zichzelf graag de hoofdstad van de smaak en wil die eretitel jaarlijks kracht bijzetten via haar Concours. Geen kleine wedstrijd, want de voorbije jaren namen gemiddeld 56 landen deel en kregen de tientallen juryleden uit meer dan 30 landen ruim 7.000 wijnen, bieren en geestrijke dranken te degusteren.

Bierclub

Dat Brouwerij Betsy met twee gouden medailles ging lopen, mag dan ook een prestatie genoemd. De kleine Bredense brouwer, die zijn aanbod de voorbije jaren gestaag uitbouwde, ging lopen met een gouden medaille voor zijn Blonde Betsy in de categorie “bieren” en een gouden plak voor zijn gin Betsy in de categorie “geestrijke dranken”.

Microbrouwerij Betsy sproot voort uit de gelijknamige bierclub, die in 2015 werd opgericht. De voorbije jaren lanceerde Jurgen Tavernier, voor wie bier brouwen nog altijd een hobby is, na de Blonde Betsy ook een Betsy Brunette, een eigen gin, een Tripel en een Flemish Coffee. Brouwerij Betsy levert intussen aan tientallen zaken in de regio. Samen met zijn bierclub organiseert Jurgen jaarlijks ook talloze activiteiten, van bierdegustaties tot een petanquetornooi en fietszoektocht . Samen met het gemeentebestuur zette hij ook een Amuseroute op, een wandel/fietstocht die de deelnemers langs lokale drank- en eetgelegenheden voerde.

Meer info over brouwerij Betsy vind je op www.brouwerijbetsy.be . (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.