Blokrijden richting kust

Redactie KW

“Het is pittig druk richting kust.” Dat zegt Peter Bruynickx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. Op de E40 ter hoogte van Gent moet men daarom blokrijden. Een ongeval op de E17 zorgt er dan weer voor dat mensen komende van Antwerpen ter hoogte van Gentbrugge in de file staan.

“Ga terug in uw kot”, is de boodschap, maar het mooie weer doet anders beslissen. “Als sinds deze morgen zien we dat het druk is richting kust”, zegt Peter Bruyninkcx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Sinds een uur of 11 zien we dan ook de eerste filegolven, die nu nog altijd aan de gang zijn. Dat activeerde het systeem van blokrijden: tussen Wetteren en Drongen is er nu een lagere maximumsnelheid.”

Ook op de Antwerpse en Brusselse ring is het nu druk. “En die drukte kwam er pas na de ochtendspits, wat er op wijst dat het om recreatieve verplaatsingen gaat. Dit is trouwens in heel Europa nu zo, het is nu traditioneel een wisselweekend.”

Op de E17 ter hoogte van Gentbrugge gebeurde daarenboven een ongeval. In combinatie met de werken aan het viaduct daar, zorgt dat er voor dat mensen uit Antwerpen daar nu in de file staan.

In de kuststeden zelf valt de drukte op invalswegen, buiten dan in Blankenberge en Knokke, voorlopig nog mee.

Blokrijden richting kust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.