Bloesempicknick in Vijve lokt honderden deelnemers

De familie Verhaeghe genietend tussen de bloesems met Vera Lasuy, Herman Verhaeghe, Frederiek Verhaeghe, Bart Vancauwenberghe, Matti Vancauwenberghe, Delphine Verhaeghe en Eveline Verhaeghe. © IVD
Redactie KW

Els Lambrecht en Arne Baart toonden zich samen met hun talrijke medewerkers de perfecte gastheren voor de talrijke deelnemers aan de bloesempicknick. Met een stralende zon daarbovenop waren alle ingrediënten aanwezig om er opnieuw een geslaagde editie van te maken.

“Wij zijn erg tevreden met het mooie weer en een talrijke opkomst. Onze bloesempicknick viel voor sommigen misschien niet ideaal door het paasweekend, maar wij zijn afhankelijk van de natuur en momenteel staan alle bomen mooi in bloei”, stelt Els Lambrecht.

Sproeisysteem

“Twee jaar geleden kregen wij in de aanloop naar onze bloesempicknick af te rekenen met strenge vorst waardoor heel wat bloesems vervroren waren, wat later uiteraard zijn weerslag had op de fruitoogst. Daarom lieten wij een sproeisysteem installeren en dat heeft zijn nut vorige week bewezen. Gedurende drie nachten vroor het immers en één nacht zelfs tot min 2,5, maar wij konden dit keer gepast ingrijpen door de bloesems te besproeien. Op paaszondag hadden wij een kleine 200 deelnemers aan onze picknick en op paasmaandag zelfs 340. Er was niet alleen die ruime opkomst, maar de mensen hebben er duidelijk van genoten.”

De mensen adopteren fruitbomen voor de meest uiteenlopende redenen, maar op de naamplaatjes zien wij nogal veel namen van kinderen. “Wij vonden dit een mooi initiatief en toen ons eerste kleinkind geboren werd, adopteerden wij meteen een boom. Ondertussen zijn er met Ella, Lars, Mila en Lou vier kleinkinderen en dus vier fruitbomen, die wij zeker voor een periode van tien jaar zullen adopteren. De jongens kregen een perenboom en de meisjes een appelboom. Voor de kinderen is het echt genieten nu zij in de boomgaard mogen picknicken en zeker als ze in september hun eigen fruit kunnen komen plukken”, vertelt Hans Amez.

Boomadoptanten

Iets verderop zat de familie Verhaeghe te genieten van de picknick. “Dit project bestaat ondertussen vier jaar en wij hebben een boom voor onze kleinzoon Matti. Het was geen geboorteboom, want Matti was al geboren toen er gestart werd”, neemt Herman Verhaeghe over.

“Wij waren er wel als eersten bij om een boom te adopteren. Het is bewonderenswaardig wat Els en Arne allemaal doen om hun boomadoptanten in de beste omstandigheden te ontvangen en in de watten te leggen. Telkens er iets georganiseerd wordt, zijn wij van de partij samen met de familie. Vandaag is het echt genieten en het verloopt allemaal erg vlot. Toch mogen wij niet vergeten dat het niet zo evident is om al dat volk te ontvangen, want er gaat een berg werk aan vooraf. Een pluim dus voor de initiatiefnemers.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier