De voorbije dagen rees er onduidelijkheid over of tuincentra en bloemisten konden open blijven. Voorlopig mag de sector wel nog online bloemen aan de man brengen. "Momenteel zitten we in een periode waarin binnen onze sector normaal gezien bijvoorbeeld heel wat viooltjes verkocht worden. Door het uitbreken van het coronavirus en de opgelegde maatregelen gebeurt dat nu nauwelijks", aldus Ingrid Maertens, die samen met haar man Bruno Vandenbussche een groothandel in bloemen en planten heeft.

Gratis viooltjes

Het ondernemende koppel besliste om een groot deel van de overgebleven viooltjes gratis weg te schenken aan hun straat. Sinds enkele dagen wordt de Moorsledestraat gekleurd door de vele bloempjes langs de weg.

Met het initiatief willen de bloemenhandelaars ook aantonen dat het misschien nu net de periode is om je tuin op te fleuren. "Voor de tuincentra en bloemenwinkels is het momenteel heel erg moeilijk. Mensen kunnen hen helpen door nu een bloempje te kopen voor in de eigen tuin", aldus Ingrid.

Bloemisten en tuincentra mogen door de coronamaatregelen voorlopig niet open zijn, maar online bestellen kan wel. "Zaterdag hebben we voor het eerst zo gewerkt. Het doet raar om de bloemen telkens aan huis te brengen, maar voorlopig krijgen we nog behoorlijk wat bestellingen binnen. Al hopen we natuurlijk dat de situatie terug normaal wordt en de klanten terug bij ons terecht kunnen voor de aankoop van hun bloemen en planten." (BF)

De voorbije dagen rees er onduidelijkheid over of tuincentra en bloemisten konden open blijven. Voorlopig mag de sector wel nog online bloemen aan de man brengen. "Momenteel zitten we in een periode waarin binnen onze sector normaal gezien bijvoorbeeld heel wat viooltjes verkocht worden. Door het uitbreken van het coronavirus en de opgelegde maatregelen gebeurt dat nu nauwelijks", aldus Ingrid Maertens, die samen met haar man Bruno Vandenbussche een groothandel in bloemen en planten heeft. Het ondernemende koppel besliste om een groot deel van de overgebleven viooltjes gratis weg te schenken aan hun straat. Sinds enkele dagen wordt de Moorsledestraat gekleurd door de vele bloempjes langs de weg.Met het initiatief willen de bloemenhandelaars ook aantonen dat het misschien nu net de periode is om je tuin op te fleuren. "Voor de tuincentra en bloemenwinkels is het momenteel heel erg moeilijk. Mensen kunnen hen helpen door nu een bloempje te kopen voor in de eigen tuin", aldus Ingrid. Bloemisten en tuincentra mogen door de coronamaatregelen voorlopig niet open zijn, maar online bestellen kan wel. "Zaterdag hebben we voor het eerst zo gewerkt. Het doet raar om de bloemen telkens aan huis te brengen, maar voorlopig krijgen we nog behoorlijk wat bestellingen binnen. Al hopen we natuurlijk dat de situatie terug normaal wordt en de klanten terug bij ons terecht kunnen voor de aankoop van hun bloemen en planten." (BF)