Op 4 juni 2016, toen ze al 16 jaar elkaars grote liefde waren, stapten Thomas Buffel en Stephanie De Buysser alsnog in het huwelijksbootje. In kasteel Gestelhof in Berlaar, aansluitend op het doopfeest van hun tweeling. Niet dat alle aanwezige gasten dat van bij aanvang wisten: die dachten naar een doopfeest te gaan en wisten enkel dat er op het einde van de dag nog een verrassing zou volgen. Die 'surprise' was dat Thomas en Stephanie elkaar het ja-woord gaven.

"Een prachtige bruid"

Bloemist Frederiek Van Pamel uit Brugge wist hoe de vork aan de steel zat maar mocht het op dat moment ook nog niet verklappen. Het feit dat hij dat kleine geheimpje met het koppel deelde, maakte hun band die dag nog net iets specialer. Logisch dan ook dat het overlijden van Stephanie ook hem diep heeft geraakt. "Ter nagedachtenis van Stephanie en in overleg met Thomas laten we dit filmpje zien van hun huwelijk een half jaar terug", schrijft hij dan ook op Facebook. "Een prachtige bruid die in haar strijd tegen kanker nooit haar mooie lach verloor en er alles aan deed om haar gezin gelukkig te zien!"

"Het was toen voor mij een heuse opdracht, omdat het huwelijk volledig in het geheim doorging en op de getuigen na niemand afwist van dit huwelijk!", vervolgt hij. "Wat toen als een prachtig sprookje plaatsvond, krijgt nu een donkere schaduw. Zoveel respect voor deze mensen en oprecht blij Stephanie te hebben mogen leren kennen. Namens mijn gezin en het ganse Frederiek Van Pamel team wensen wij Thomas Buffel en allen wie haar dierbaar waren heel veel sterkte toe!"

Donderdag in Beernem

De uitvaart van Stephanie vindt plaats op donderdag 2 februari om 10.30 uur in de H. Maria Moeder Godskerk in de Sint-Amanduslaan in Beernem. De dienst is vrij toegankelijk. Er zullen plaatsen voorbehouden zijn voor familie en kennissen, dus het is niet zeker dat er voor alle bezoekers een plaats zal zijn in de kerk. Aan de supporters die bloemen willen schenken vraagt de familie om te kiezen voor witte bloemen.

(FJA - Foto Belga - Video Facebook/Frederiek Van Pamel)