Bloemist Frederiek Van Pamel neemt de binnenstad onder handen

Burgemeester Coens en bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel hopen om tussen 23 december 2021 en 9 januari 2022 heel wat kijklustigen te lokken naar Damme. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Stad Damme doet voor de vierde keer op rij een beroep op de Brugse bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel om voor een sfeervolle winterbeleving te zorgen.

Frederiek Van Pamel keert na de corona-onderbreking vorig jaar dus terug om de voormalige zorgsite nu het NEST Stadslab Damme genoemd op te fleuren. Damme wordt zo van 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 opnieuw gaststad voor de creaties van de internationaal gerenommeerde bloemenkunstenaar. Van Pamel zal meer specifiek het historische Sint-Janshospitaal en de aansluitende gebouwen aankleden met bloemenpracht, aangepaste belichting en sfeervolle muziek.

Grote uitdaging

Stad Damme is al enkele jaren bezig om de belevingswaarde in de winterperiode te verhogen en speelt daarmee in op vraag van de lokale horecaondernemers en handelaars, die zo tegemoet kunnen komen aan de groeiende bezoekersstroom. “We staan voor de grote uitdaging om ons publiek domein en patrimonium op te waarderen. We hebben onder meer al de historische zorgsite heringericht en voorzien van modern gebruikscomfort. En dat komt nu zeker ook van pas bij dit evenement dat de grote waarde van onze historische stadskern beklemtoont”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V). “Nieuw is dat we ook de gang met kleine kamertjes op het gelijkvloers van de Magdalenavleugel gebruiken. Daar gaan we iets heel moois mee doen. Ik was trouwens onder de indruk van de veel grotere mogelijkheden die er nu zijn met het gebouw in vergelijking met vorige jaren”, vult Frederiek Van Pamel aan. “Vorig jaar haalden we een recordaantal van 11.000 bezoekers. Het zou heel mooi zijn om dat opnieuw te halen”, besluit de bloemenkunstenaar.

Info: www.winterindamme.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.