Bloemenzaak, koffiebar en B&B samen in één pand in de Molenstraat in Wakken

Griet Slos in haar bloemenwinkel. © (foto NVR)
Redactie KW

Griet Slos (44) uit Sint-Baafs-Vijve had 22 jaar lang een comfortabele job als communicatieverantwoordelijke. Toch acht ze nu de tijd gekomen om het roer om te gooien. In Wakken start ze met een uniek concept: bloemenwinkel, koffiebar en B&B in één pand in de Molenstraat.

Griet toonde al jaren een grote interesse in bloemen en planten. In 2016 maakte ze van die passie haar bijberoep. In haar bedrijfje Marguerite maakte ze bloemstukken en gaf ze workshops. Nadat ze vorig jaar een cursus voor barista volgde, besloot ze haar carrière een nieuwe wending te geven.

“Waarom zouden we die twee zaken niet kunnen combineren? Uiteindelijk linken we koffie en bloemen aan een huiselijke, gezellige sfeer. Zelf hou ik ook van die gezelligheid en dat wil ik nu overbrengen naar mijn klanten. Ook een bed and breakfast past binnen die visie. Zakenmensen kunnen hier even een nieuwe thuis vinden en vakantiegangers treffen hier het nodige comfort aan”, vertelt ze.

Nu of nooit

Griet had jarenlang een vaste job. Zelf noemt ze het een gouden kooi. “Ik had een heel mooie functie, maar ik merkte dat ik de uitdaging miste. Na het opstarten van mijn zaak in bijberoep ondervond ik dat ik het heel plezant vond om zelf beslissingen en verantwoordelijkheid te nemen. Marguerite Shop & Stay geeft me nu de uitdaging waar ik op zoek naar was. Op mijn 44ste was het nu of nooit”, verklaart ze haar moedige beslissing.

Met veel goesting en hernieuwde energie opende Griet op 4 november haar uniek concept. Ze heeft zelfs al plannen voor de toekomst. “Achter de koffiebar zullen we nog een mooi en ruim terras aanleggen. Als horecazaken weer open mogen kan men bij goed weer dan op een coronaveilige manier van een koffie genieten.”

Toen de coronacrisis losbarstte, was Griet al zeker van het pand in Wakken. “Ik wist dat het een moeilijke start zou worden, maar ik ben blij dat bloemenwinkels open mogen blijven. De koffie en taart zijn voorlopig takeaway. Wandelaars stoppen graag even in de winkel. In de B&B ontvang ik volgende week al mensen. Dus al bij al is het een goede start”, besluit ze. (NVR)

www.margueriteshopandstay.be, via info@margueriteshopandstay.be of op Facebook.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier