Bloemenzaak Floresco in Varsenare woensdag toch weer open

Johan Stroef van plantenzaak Floresco. © BP
Redactie KW

Opluchting bij bloemenzaak Floresco in Varsenare: nadat zijn winkel vorige week de deuren moest sluiten, kreeg zaakvoerder Johan Stroef vandaag groen licht om morgen weer open te gaan. “Een dikke pluim voor burgemeester Daniël Vanhessche die daarvoor bemiddelde bij de gouverneur”, klinkt het.

De bloemenhandel heropende op 18 april samen met de tuincentra en doe-het-zelfzaken. “We waren ondertussen een twaalftal dagen weer open, toen vorige week plots de politie in onze zaak stond. Ze hadden een klacht binnengekregen van een collega“, zegt Johan Stroef, die zijn winkel direct weer moest sluiten.

“Zogezegd omdat we geen tuincentrum zijn, maar dat klopt niet. In de winterperiode zijn we inderdaad meer gericht op binnendecoratie, in de zomer echter zijn we volledig gericht op tuin en terras.”

De man zocht toenadering tot het gemeentebestuur en de burgemeester schoot meteen in actie. “Hij is hier zelfs ter plaatse komen kijken, en dankzij zijn tussenkomst mogen we vanaf morgen (woensdag, red.) weer openen. Een hele opluchting, zeker met Moederdag voor de deur. Dat is voor ons altijd een topdag. Hier werken acht mensen, die ook blij zijn dat ze morgen weer aan de slag mogen.”

Geen stormloop verwacht

De winkel gaat woensdag om halfnegen weer open. “Een echte stormloop verwachten we niet; dat was op 18 april ook niet het geval. De winkel is groot genoeg, en we hebben er alles aan gedaan om de veiligheid van onze klanten te kunnen garanderen. Het personeel draagt mondmaskers en handschoenen, er staan handgels en plexiglas voor de kassa’s, en we hebben stippen op de vloer geplakt om de anderhalve meter afstand te respecteren”, aldus nog zaakvoerder Johan Stroef. De man is burgemeester Vanhessche bijzonder erkentelijk. “Hij zorgt voor zijn handelaars. Een dikke pluim daarvoor.” (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier