Bloemenzaak Costersveld schenkt boeketten aan ziekenhuispersoneel

Johan Gryp van bloemenhandel Costersveld uit Loppem deelde ruikers uit aan het personeel van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Iedereen hield keurig afstand. © JS
Johan Sabbe

Vrijdagnamiddag heeft Johan Gryp, zaakvoerder van de bloemenhandel Costersveld uit de Torhoutsesteenweg in Loppem, het personeel van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis letterlijk in de bloemetjes gezet.

In samenspraak met de directie van het overkoepelende AZ Delta stond de man met zijn kleine bestelwagen aan de voorzijde van het ziekenhuis in de Sint-Rembertlaan. Om de snijbloemen gratis uit te delen. Hij had ze op overschot na de sluiting van zijn winkel als gevolg van de coronacrisis.

Van artsen tot poetsvrouwen

De personeelsleden van het ziekenhuis waren van zijn komst op de hoogte gebracht en konden een boeket aan zijn bestelwagen afhalen. Dat deden ze in groten getale – van artsen en verpleegkundigen tot poetsvrouwen en keukenpersoneel – al hield iedereen keurig afstand. Vanwege de huidige strikte hygiënische voorschriften mochten de bloemen niet in het ziekenhuis binnengebracht worden. Maar thuis bij de zorgverleners zal de woonkamer er straks een stuk fleuriger uitzien. Met een mooi boeket van Costersveld.

Niet uit commerciële overwegingen

“Ik doe dit totaal niet uit commerciële overwegingen”, beklemtoont Johan Gryp. “Integendeel, ik wou er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Maar blijkbaar apprecieert het ziekenhuis mijn gebaar en is het van daaruit bekendgemaakt. Deze mensen verdienen meer dan ooit een bloemetje. Het zijn momenteel voor velen moeilijke tijden en dan doet het deugd om anderen een hart onder de riem te kunnen steken.”

Johan deelde in totaal een 70-tal boeketten uit. Die werden bijna uitsluitend door vrouwen afgehaald. Met de brede glimlach. En meer dan verdiend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.