Bloemenfeest laat wijk bloeien: voor het eerst in 20 jaar weer wijkfeest

De werkgroep van de Bloemenwijk bereidt de eerste editie van Bloemenfeest volop voor. © MPM
Redactie KW

Op zondag 8 september zetten de bewoners van de Bloemenwijk de bloemetjes buiten tijdens de eerste editie van het Bloemenfeest. Hiermee vindt voor het eerst in meer dan 20 jaar weer een wijkfeest plaats.

Door Carlos Berghman

Jarenlang vond begin september traditiegetrouw een wijkfeest plaats op de Bloemenwijk. Intussen is het al meer dan 20 jaar geleden dat de betreurde OCMW-voorzitter Claude Vancoillie het laatste wijkfeest op de Bloemenwijk organiseerde. Een aantal buurtbewoners, onder wie ook Claudes zoon Sebastien, vond het dan ook de hoogste tijd om die verloren traditie nieuw leven in te blazen.

De aanzet voor een wijkfeest werd gegeven in het kapsalon L’artiste van Jody Schuermans. “In mijn kapsalon werd er regelmatig geklaagd dat er op de Bloemenwijk nooit iets te beleven viel. Met een aantal mensen zijn we samen op de kar gesprongen en zo kreeg het idee voor een wijkfeest vorm”, weet Jody.

Gezinsvriendelijk

Het Bloemenfeest is gratis en begint om 11 uur. Afspraak op het grote grasplein op de hoek van de Narcissenlaan en de Krokussenlaan. Er wordt een kubbtoernooi georganiseerd, in de feesttent is er een salsa-initiatie en treden er plaatselijke bands op. Er zijn twee foodtrucks en voor de kinderen zijn er springkastelen, kindergrime en zotte bloemenkapsels.

“Het Bloemenfeest wil de mensen van de wijk bijeenbrengen en verenigen. Hier zijn veel nieuwe gezinnen komen wonen, die nog niet helemaal vertrouwd zijn met alle straten in de wijk. Voor oudere mensen is het dan weer een ideale kans om bij een koffie de jongere bewoners te leren kennen. Uiteindelijk hebben we van het Bloemenfeest een klein gezinsvriendelijk festival gemaakt, waar iedereen welkom is”, vertelt organisator Rudy Lommaert. “We hebben ook de handen uit de mouwen gestoken. Met houten paletten hebben we een gezellige bar en cosy loungezetels in mekaar getimmerd, zodat het hier straks gezellig wordt.”

Rode kousen

Rudy mag zelf ook zijn muzikale kwaliteiten demonstreren tijdens het wijkfeest. Als basgitarist van Red Legs speelt de bewoner van de Narcissenlaan op 8 september bijna in zijn achtertuin. “Red Legs is een allround coverband die zowel recente als oudere hits speelt. Ons repertoire bestaat zowel uit poppy meezingers als uit stevige rocknummers. De eerste zangeres van onze band was een dame met lange benen. Toen ze op het podium stond met rode kousen aan, was onze groepsnaam meteen een feit”, lacht hij.

Het programma in de feesttent oogt in elk geval veelbelovend. Om 12 uur is er salsa-initiatie voor jong en oud. Rekkemnaar Thibo Vanderroost, bekend van de rockband Pilgrimage, staat om 13.45 uur op het podium met zijn ingetogen en akoestisch project More News From Nowhere. Om 15 uur weerklinkt de garagerock van Triple A, ook al uit Rekkem. Om 16.15 uur is het tijd voor de covers van Red Legs, waarna singer-songwriter Anke uit Dadizele om 19 uur voor een akoestisch optreden zorgt. DJ Herman Hëuring mag vanaf 20 uur de avond afsluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier