Bloemen en streekproducten palmen Grote Markt in

Vlnr.: Schepen Virginie Breye, Anne Verhelst, Lies Ledure, An-Sofie Bonte, Dave Bulcke, schepen Herman Ponnet, Denise Dunnatoo, Jozef Bousse, Ben Terryn, Sylvie-Ann Van Renterghem, Freze Midavaine, Marie-Rose Acke, Jackie Louwage en Isabel Dezaeytijd. © CB
Redactie KW

In kaas- en eetwinkel ‘t Kazematje werd de 47ste editie van de Bloemen- en Hoevemarkt voorgesteld. Die vindt traditiegetrouw plaats op de laatste zaterdag van april.

Bloemen- en plantenkwekers vullen op zaterdag 27 april tussen 8 en 13 uur de Grote Markt (kant Groentenmarkt) met kleurrijke bloemen, plantjes en plantgoed. Het aanbod is opnieuw heel gevarieerd met onder meer kruiden, aromatische en medicinale planten, bessenstruiken, cactussen en vetplantjes, biologisch gekweekte groentenplantjes, enz.

Maar ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. De bezoekers kunnen heerlijke ambachtelijke producten ontdekken en proeven. Zo zijn er ambachtelijke bieren, kazen en chocolade, artisanale dranken en charcuterie, huisgemaakte picon, Meense taart of biobiertjes. Op een blenderbike kan je zelfs je eigen sapje trappen.

De kunstambachten zijn vertegenwoordigd met keramieken bloempotten en vaasjes, geboetseerde kleibloemen, schilderijtjes, handgemaakte sieraden, juwelen uit hout en wortels, handgemaakte wenskaarten… Wie met de fiets naar de markt komt, kan die preventief laten labelen.

Bebloemingswedstrijd

Het Rekkems Dorpsmuziek zorgt voor de muzikale sfeer op de markt, Marieflo geeft een dansdemonstratie en Circus Elpee animeert de allerjongsten met kindergrime en een workshop ballonplooien. Per aankoopbon van 15 euro maken de marktgangers kans op een geschenkpakket van ‘t Kazematje of een waardebon van Shop & Beleef. Kinderen kunnen dan weer mooie prijzen winnen met de kleurwedstrijd.

De Bloemen- en Hoevemarkt is ook het startschot voor de jaarlijkse actie ‘Menen Bebloemd’. Mensen met een fraaie voortuin of een bebloemde voorgevel kunnen een waardebon in de wacht slepen.

Inschrijven kan op de stand van Tuinhier of Dienst evenementen of online via https://www.menen.be/.

(CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier