Blob gaat in provinciedomein Baliekouter op zoek naar standbeeld Harrius

Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen lanceerde zaterdag 26 juni in samenwerking met Stadlandschap West-Vlaamse Hart, Toerisme Leiestreek en de gemeente Dentergem een nieuwe Blob-gezinsspeurtocht in provinciedomein De Baliekouter in Wakken.

Het figuurtje Blob gaat voor deze gezinsspeurtocht van 2,5 km samen met Joost en Harry de hermelijn op zoek naar het standbeeld van Harrius, die volgens de legende ergens in het provinciedomein staat. Harrius was namelijk een goede vriend van Jodocus Hondius, een bekende cartograaf uit de 16de eeuw en overgrootvader van Joost.

De speurzoektocht krijgt zo ook een historisch luik, want Jodocus Hondius bestond echt en werd in Wakken geboren in de 16de eeuw. Deze Blob-zoektocht is de 12de die werd uitgewerkt in de Leiestreek. De zoektochten spelen zich af in groendomeinen en gemeenten van Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en richten zich vooral op gezinnen met kinderen tussen 7 en 12 jaar oud. De zoektocht kan op eigen houtje gedaan worden. Een brochure is beschikbaar via www.westvlaamsehart.be/opavontuurmetblob . (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier