Blinkende bolides, veel chroom én rockabilly

Vicky Van Moerbeke en Giovanni Muyllaert bij hun Buick Century uit 1958. Ze organiseren op 3 en 4 juli in Zarren samen met zo’n 130 vrijwilligers een V8 Brothers Village.© Foto Coghe
Vicky Van Moerbeke en Giovanni Muyllaert bij hun Buick Century uit 1958. Ze organiseren op 3 en 4 juli in Zarren samen met zo’n 130 vrijwilligers een V8 Brothers Village.© Foto Coghe
Redactie KW

Op 3 en 4 juli kan je je in de Vlaestraat in Zarren vergapen aan zo’n 250 blinkende bolides van vóór 1980, in een sfeertje van rockabilly. Organisatoren V8 Brothers zetten hun tweedaagse ‘village’ de voorbije jaren op het domein van Dominiek Savio op, maar dit jaar doen ze dat in Zarren. “Opgelet: kaarten hiervoor kunnen enkel vooraf online worden gekocht”, benadrukken de organisatoren.

V8 Brother Village zegt u niets? Hoewel de vriendenclub met een passie voor oldtimers en Amerikaanse wagens al heel wat jaren bestaat, organiseerden ze hun meetings de vorige jaren steeds op de domeinen van Dominiek Savio in Gits. “Volgend jaar vieren we onze tiende verjaardag”, gaan organisatoren Vicky Van Moerbeke en Giovanni Muyllaert van start. “Normaal zou dat dit jaar zijn, maar vorige zomer kon onze negende meeting vanwege corona niet doorgaan. Jammer, want niet alleen schonken we de opbrengsten steeds aan de bewoners van Dominiek Savio. De bewoners zelf keken er elk jaar ook echt naar uit.”

Zes weken tijd

Ook dit jaar is het opnieuw het virus dat ervoor zorgt dat de meeting niet in Gits mag doorgaan. “Daarom wijken we uit naar de Vlaestraat in Zarren op de terreinen van grondwerken Chris Depover”, vertelt Giovanni. “Een uitgelezen kans voor iedereen die ons niet kent om kennis te maken met oldtimers, in een gezellige sfeer van rockabilly gebracht door een achttal livebands.”

Omdat Vicky en Giovanni pas drie weken geleden groen licht kregen voor de organisatie van de meeting, is het voor het koppel, dat in de Amersveldestraat woont, nu alle hens aan dek. “Gelukkig kunnen we terugvallen op onze ervaring van de vorige jaren. Dergelijk evenement op amper zes weken tijd georganiseerd krijgen, is niet min. Denk maar aan de livebands uit verschillende landen die worden verwacht en voor wie vliegtuigtickets en overnachtingen moeten worden geboekt.”

Sfeer uit jaren 50

Op 3 en 4 juli kan je vanaf 10 uur op het 27.000 vierkante meter grote terrein terecht waar je kan genieten van oldtimers uit verschillende landen. Daarnaast zijn er nog heel livebands aan het werk uit België, maar ook uit Frankrijk, Nederland en Spanje. “Reken maar op veel show in een danssfeer uit de jaren 50”, knipoogt Giovanni. “ Daarnaast zijn er nog een tiental standhouders die kledij en gadgets in dezelfde sfeer verkopen. Verder staan er ook nog foodtrucks met bijvoorbeeld Amerikaanse hotdogs. Voor wie dat wil is er een camping voorzien.”

Dat alles zoals gezegd in een sfeer van rockabilly. “Rockabilly is een heel hechte, familiale wereld”, benadrukken Vicky en Giovanni. “ We hebben dankzij onze liefde voor V8 en voor rockabilly ondertussen vrienden uit heel Europa .” Wie wil proeven van deze aparte sfeer en van de vele mooie wagens moet wel een ticket kopen. Dat kan enkel online. Tickets kosten 10 euro per persoon en per dag. Vanwege coronamaatregelen is er slechts 1.500 man toegelaten. Een ticket voor de camping kost 10 euro. (TL)

Info: www.V8brothers.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier