Blijzaak in Ruddervoorde organiseert Boeken en Koeken

Anne Vanhove en Ahmed Waleed van Blijzaak, samen met Christina Van Geel. © (Foto GS)
Redactie KW

Tijdens het kermisweekend van Ruddervoorde, op 22 juni, vindt de eerste editie van Boeken en Koeken plaats in de vintage- en designwinkel Blijzaak van Kringwinkel ‘t Rad in Ruddervoorde.

Het is een volledig nieuw concept dat de mensen van Blijzaak hebben uitgedokterd. Tijdens een lekker ontbijt in het gezellige interieur van de winkel terwijl een schrijver vertelt over zijn nieuwste boek. Nadien kan nog wat worden nagepraat of kan wie dat wenst zijn boek laten signeren. Voor deze eerste editie van Boeken & Koeken is schrijfster en radiostem Christina Van Geel te gast. Zij vertelt over haar boek ‘In het spoor van ikigai’. ” Jou ikigai, de reden waarom je ‘s morgens uit je bed komt, of de zin van je leven is een van de thema’s die voor dit boek belangrijk zijn”, weet Christina te vertellen. “In feite kan alles rond vier vragen opgebouwd worden: Waar hou je van?, Waar ben je goed in?, Waaruit kan een ander voordeel uit halen? en Wat is een meerwaarde voor jezelf? Ikzelf heb mijn ikigai gevonden in Griekenland en heb over mijn ervaringen het gesprek aangegaan met filosofen Alicja Gescinska en Johan Braeckman, muzikant Stef Bos, geluksambassadeur Leo Bormans, oprichter van het Fonds GavoorGeluk en ex-topman van de Palm-brouwerij Jan Toye, directeur van de Bond Zonder Naam, Anniek Gavriilakis en psychiater Dirk De Wachter. Ik ben dan ook zeer blij dat ik mijn ervaringen mag delen met een veel ruimer publiek op een plaats die de filosofie en de achterliggende gedachte van het boek op de werkvloer toepast.”

Winkelverantwoordelijke Anne Vanhove: “Blijzaak is zoveel meer dan een hippe tweedhandswinkel. Hier krijgen mensen kansen, hier worden spullen meer waard, hier willen we focussen op wat echt telt in het leven. En daar doet Christina ons op haar manier bij stilstaan. “

Persverantwoordelijke van de Kringwinkel Tine Vandecasteele verduidelijkt hoe ze op dit idee gekomen zijn. ” Ik heb haar boek in één ruk uitgelezen en herkende in het verhaal volledig de werking van onze kringwinkel, de manier waarop we onze mensen omgaan, hoe we ze kansen geven, hoe we voorwerpen een tweede leven geven. We waren ondertussen al aan het brainstormen om meer interactie te brengen in Blijzaak en zo heb ik Christina gecontacteerd om mee te stappen in dit evenement. Dit is dan ook geen eenmalig evenement maar het is de bedoeling om minstens twee keer per jaar iets gelijkwaardig te organiseren.”

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier