#blijfinuwkot voor een mooi #windowshot van Cindy Castelein kent succes

De vensterportretten van Cindy Castelein zijn populair. © Coghe
Redactie KW

Cindy Castelein (42) uit de Zedelgemsesteenweg in Eernegem wil met haar vensterportretten zoveel mogelijk mensen een blijvende bijzondere herinnering aanbieden aan de coronatijd.

Cindy is fotografe in bijberoep. In de week werkt ze bij Daikin op de afdeling New Products. Ze is ook een van de vrijwillige fotografen bij Boven De Wolken. Ze is gehuwd met Christophe. Samen hebben ze twee dochters.

“In normale tijden ben ik in het weekeinde druk bezig met communieshoots, zwangerschapsshoots, geboorteshoots, newbornshoots, enzovoort”, vertelt Cindy. “Door de coronacrisis is die nevenactiviteit uiteraard on hold gezet. In afwachting van betere tijden wil ik de mensen helpen. Ik kan ze uiteraard niet genezen, maar ik kan wel helpen met herinneringen vast te leggen.”

Ik wil met mijn actie, de verbondenheid, het ‘Je staat er niet alleen voor’-gevoel op een foto vastleggen. Ik doe dit, in navolging van mijn collega Ilse Van Deursen uit Maldegem, om mensen een hart onder de riem te steken. De mensen kunnen zo ook tonen dat het goed gaat met hen. We zitten nu eenmaal allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben allemaal nood aan wat positiefs in deze bizarre tijden.”

Moederdag

Het oorspronkelijke idee was om dit enkel op 10 mei, Moederdag, te doen. “Ik wou wel eens zien of hier respons op zou komen. Maar ik was overweldigd door de vele reacties. Ik ga nu door met mijn actie tot 13 juni. Ik spring op mijn fiets en maak vensterportretten van grootouders, koppeltjes, gezinnen, huisdieren, mensen uit het woon-zorgcentrum en noem maar op. Iedereen kan zich inschrijven. De mensen mogen hun creativiteit de vrije loop laten”, vertelt Cindy nog.

Alles moet wel op een coronaveilige manier gebeuren. “Normaal fotografeer ik dan ook de mensen die achter hun venster staan, zo vermijden we elk risico. Extra goed nieuws is dat het voor de mensen volledig gratis is. Ik vraag wel om de foto’s die ik neem te mogen opnemen in mijn portfolio en ze mag delen op sociale media of mijn website.”

“Je kan nog altijd een aanvraag indienen op www.foto-cindy.be/stay-safe/samen-tegen-corona.html. Ik stippel dan mijn route uit en laat weten wanneer ik ongeveer ter plaatse zal zijn. Ik hoop iedereen die meedoet een heel bijzondere herinnering te bezorgen, waar ze met gemengde gevoelens op terug zullen kunnen kijken”, besluit ze. (RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten