Blijf Sporten Award voor de sportdienst van Lendelede

Annelies toont de trofee namens de hele equipe van de sportdienst. (foto Frank)© Frank Meurisse
Annelies toont de trofee namens de hele equipe van de sportdienst. (foto Frank)© Frank Meurisse
Redactie KW

De sportdienst van Lendelede kreeg van Sport Vlaanderen de ‘Blijf Sporten Award’. Het team van de sportdienst kreeg die award omdat het de Lendeledenaren aanzet tot verder en meer bewegen in moeilijke tijden.

“Sinds de lockdown van maart 2020 konden tal van sportactiviteiten in de sporthal Steuren Ambacht niet meer plaatsvinden”, zegt sportfunctionaris Annelies Borry. “De sportdienst Lendelede kreeg de ‘Blijf Bewegen Award’ van Sport Vlaanderen omdat we in de plaats van alles wat niet meer kan, activiteiten zoals een wandeltocht en een fotozoektocht creëerden om de bewoners aan te sporen te blijven bewegen. Dat we die award kregen is te danken aan de voltallige sportdienst met toch een extra dankwoordje aan sportpromotor en drijvende kracht Hanne Deltour.”

Lendelede is trouwens niet de enige sportdienst, ook veel andere sportdiensten in Vlaanderen kregen die award. Tijdens de krokusvakantie van 15 tot 19 februari zijn er in de sporthal sportkampen voor kleuters en voor kinderen uit het lager onderwijs. “Maar omdat de bubbels van 50 naar 25 kinderen zijn teruggebracht, zijn beide kampen nu al volzet en kunnen we jammer genoeg geen inschrijvingen meer aanvaarden.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.