Blauwalgen scheiden gifstoffen af aan het water. "Die gifstoffen zijn schadelijk voor mens en dier", vertelt Björn Anseeuw. "Contact via de mond of via de huid kan zorgen voor misselijkheid, diarree, overgeven, irritatie van de ogen, oren en huid, hoofdpijn, klachten van de luchtwegen, allergische reacties en astma. Redenen te over dus om elk contact met het water te vermijden. Daarom voeren we dit verbod in."

Het verbod op baden en vissen wordt ter plaatse aangeduid met verschillende borden rond het Spiegelmeer en geldt voor minstens drie weken. "We volgen de situatie nauwgezet op in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij. Op basis van nieuwe testresultaten zullen we de komende dagen en weken dan beslissen of het verbod kan worden opgeheven of moet worden verlengd", besluit Björn Anseeuw.

Blauwalgen scheiden gifstoffen af aan het water. "Die gifstoffen zijn schadelijk voor mens en dier", vertelt Björn Anseeuw. "Contact via de mond of via de huid kan zorgen voor misselijkheid, diarree, overgeven, irritatie van de ogen, oren en huid, hoofdpijn, klachten van de luchtwegen, allergische reacties en astma. Redenen te over dus om elk contact met het water te vermijden. Daarom voeren we dit verbod in."Het verbod op baden en vissen wordt ter plaatse aangeduid met verschillende borden rond het Spiegelmeer en geldt voor minstens drie weken. "We volgen de situatie nauwgezet op in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij. Op basis van nieuwe testresultaten zullen we de komende dagen en weken dan beslissen of het verbod kan worden opgeheven of moet worden verlengd", besluit Björn Anseeuw.