Blankenbergse strandbaruitbaters begonnen met opbouw

Michael Polen begint aan zijn vijftiende seizoen.© WK
Michael Polen begint aan zijn vijftiende seizoen.© WK
Wim Kerkhof

In Blankenberge zijn de strandbaruitbaters maandagmorgen vol goede moed aan de opbouw begonnen. Ze willen zeker klaar zijn tegen de paasvakantie, al mogen de terrassen dan misschien nog niet open. “Daarvoor rekenen we op 1 mei, maar hopen we op vroeger.”

“We zijn al van zeven uur bezig. Blij dat het zonnetje schijnt; met zo’n weer kunnen we goed doorwerken”, klinkt het bij Karma Beach. Voor Valentine Wyckaert (28) en Ralph Dobbelaere (32) is het al hun twaalfde seizoen op het strand.

“Het is nog afwachten wat er dit jaar zal mogen met de paasvakantie, maar wij hopen vurig dat de terrassen dan toch alweer open kunnen. Anders zal dat misschien voor rare toestanden zorgen”, zegt Valentine.

Jobstudenten

Hoewel de kans op extra versoepelingen op dit moment klein lijkt, willen ze er wel klaar voor zijn. “We kijken er enorm naar uit om onze klanten terug te zien, het zal echt deugd doen om iedereen te zien herleven. Ook onze jobstudenten staan te trappelen van ongeduld.”

Ook Michael Polen (37) van Sun Beach is maandagmorgen vol goede moed aan de opbouw begonnen. “Ik ben met een goed gevoel opgestaan vanmorgen. Vorig jaar zijn we ook op 15 maart met de opbouw gestart, maar dan is die eerste coronagolf gekomen en heeft het hier maandenlang stilgelegen. De mooie zomer heeft dat gelukkig wel een beetje goedgemaakt.”

Bang afwachten

Michael begint aan zijn vijftiende seizoen. “Het grote verschil met vorig jaar, is ook dat we nu tenminste vooruitzichten hebben. Dat doet veel. Maar met corona weet je natuurlijk nooit, hé. Het blijft bang afwachten hoe het verder evolueert. We beginnen met de verhuur van ligbedjes, voor ons terras rekenen we op 1 mei. Maar we hopen op vroeger.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.