Blankenbergse kunstenaar schenkt portret aan viroloog Marc Van Ranst

© WK
Redactie KW

De Blankenbergse kunstenaar Frank De Decker overhandigde afgelopen weekend een portret aan viroloog Marc Van Ranst.

“Van Ranst is een boegbeeld; de man die ons elke dag op een nuchtere, kalme manier informeert over wat wij moeten doen om uit deze crisis te geraken. Een boodschap: ik steun Marc Van Ranst”, klinkt het op Franks Facebookpagina.

Slim bekeken van de man, want het leverde hem in één trek vijfhonderd extra volgers op. “De tamtam is voor mij onbetaalbare publiciteit. Een paar weken geleden nog sprak Van Ranst met onze koning; toch een referentie die kan tellen”, aldus Frank, die onlangs ook een portret schonk aan acteur Koen De Bouw. “Als ik mensen portretteer, ben ik ofwel geboeid door hun verhaal, ofwel door hun karakterkop en Van Ranst heeft het allebei. Ik werd er kwaad van dat hij uit bepaalde hoek kritiek kreeg. De rust en kalmte die hij in de televisiestudio uitstraalt, met die karakteristieke truien van hem… Een autoriteit zoals hij hebben we in deze bewogen tijden juist hard nodig. Marc is echt de juiste man op de juiste plaats.”

De professor in de virologie was volgens Frank bijzonder gecharmeerd door het werk. “De vrouw van Marc had het blijkbaar al zien passeren op Facebook. Zaterdag dan, zijn we het persoonlijk bij hen thuis in Willebroek gaan afgeven. Ze waren er ontzettend blij mee, en ongelofelijk hartelijk ook. Marc heeft me gezegd dat mijn schilderij een prominent plaatsje zal krijgen in z’n woonkamer”, aldus Frank, die bij elk portret ook een mini-fotoalbumpje cadeau doet met de making-of van het portret. “Ook daar was hij heel erg blij mee”, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier