Blankenbergse Internationale Tweedaagse van Vlaanderen krijgt Koninklijke titel

Het bestuur werd woensdagavond officieel ontvangen door de gouverneur in het Provinciaal Hof op de Grote Markt in Brugge. We herkennen v.l.n.r. Luc Baert, Paul Vanden Auweele, Luc Vileyn, gouverneur Carl Decaluwé, Vera De Waegenaere en Luc Henau. © foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De bekende Blankenbergse voettocht ‘Internationale Tweedaagse van Vlaanderen’ bestaat vijftig jaar, en mag dus voortaan de titel ‘Koninklijk’ dragen. Het bestuur werd woensdagavond officieel ontvangen door de gouverneur in het Provinciaal Hof op de Grote Markt in Brugge.

Een van de bezielers is Luc Henau. “In Vlaanderen was de wandelsport eind de jaren zestig nog onbekend en de Bloso-actie ‘Sportraad 70’ was een ideale gelegenheid om de eigen mensen, jong en oud, te stimuleren om actief sport te beoefenen. Geïnspireerd door de Vierdaagse van Nijmegen, zag de Internationale Tweedaagse toeristische voettocht Blankenberge het levenslicht. Een sportief toeristisch initiatief met als bijbedoeling het kalme voorseizoen in Blankenberge uit te bouwen”, zegt hij.

Het evenement groeide uit tot een jaarlijkse hoogdag voor de wandelsport met vele duizenden deelnemers uit alle windstreken.

(WK/ foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier