Blankenbergse gezinnen genieten van gratis familiedag in Sea Life

Onder de noemer ‘Een hart voor Blankenberge’, zette het marien attractiepark Sea Life zondag de deuren wijd open voor alle Blankenbergse gezinnen met kinderen onder de 12 jaar.

Michel Van Damme en Kurt De Grande wonen de familiedag bij met hun kinderen Femke (5), Mieke (8), Emily (4), Kevin (9) en Jonas (3). © WK

“Naar aanleiding van Valentijn krijgen zij vandaag gratis toegang tot het park. Sea Life Blankenberge blaast dit jaar ook 25 kaarsjes uit en we zijn blij dat we op deze manier eens iets kunnen terugdoen voor Blankenberge. We dragen de stad en haar inwoners een warm hart toe“, zegt manager Nicola Hamilton.

Michel Van Damme en Kurt De Grande wonen de familiedag bij met hun kinderen Femke (5), Mieke (8), Emily (4), Kevin (9) en Jonas (3). “We zijn vorige zomer ook nog in Sea Life geweest, maar we wilden deze kans niet laten schieten. Zeker met zo’n regenweer is dit een fijne uitstap, we hebben daarnet al goed gelachen bij de otters“, zegt mama Michel. Haar dochter Femke is zot van zeehondjes, broer Kevin heeft het meer voor de pinguïns. “Ook leuk, is dat je een blaadje krijgt met vraagjes die je moet oplossen. Hoeveel zeepaardjes zouden er in Sea Life al geboren zijn? En wat is het oudste regenwoud op aarde?” vraagt hij. “Op die manier leren ze ook nog iets bij”, glimlacht mama Michel. Het gezinnetje doet de toer straks nog eens over. “Want daarnet hebben we de schildpadden niet gezien”, klinkt het.

De familiedag – een cadeautje voor de Blankenbergenaars ter waarde van 30.000 euro – verliep in samenwerking met het stadsbestuur, dat ook de uitnodigingen verstuurde. “Maar liefst 273 gezinnen zijn op onze uitnodiging ingegaan. Via het Sociaal Huis bereikten we gezinnen met een beperkt huishoudbudget, die zich zo’n bezoekje anders moeilijk kunnen permitteren. Op die manier werd de familiedag een inclusief gebeuren”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw

(SP.A).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.