Blankenbergse ‘coronaprins’ Joric I krijgt oorkonde

Redactie KW

De Blankenbergse carnavalsprins Joric I kreeg zaterdag een mooie oorkonde overhandigd met daarop de tekst: ‘door de corona kunnen we niet vieren, maar we blijven carnavalisten in hart en nieren’.

Nu de carnavalsperiode eraan komt – of beter gezegd niet doorgaat – wilden Guy De Coninck en Pascale Walter van brasserie Les Vedettes de eerste Blankenbergse ‘coronaprins’ een hart onder de riem steken. “Het zijn bizarre tijden, en zeker voor onze carnavalisten in deze periode. Maar wij vergeten onze Prins Carnaval 2021 niet. We zijn tenslotte niet voor niets een carnavalscafé”, zegt Guy. Na een prinsenjaar zonder grote feesten was Joric zichtbaar opgetogen met de attentie. Er kwam zowaar zelfs een confettikanon aan te pas.

“Onder normale omstandigheden had ik vandaag mijn zwanenzang beleefd. Dat is een groot gemis. Maar ik voel me in mijn element in mijn prinsenkostuum en straks doen we nog een kleine rondgang bij onze Splentertjes. Zij zijn onze toekomst, ons nageslacht”, aldus de uittredende prins. Het was een unicum, twee jaar naeen carnavalsprins zijn. “Ik kan nu voor het keizerschap gaan”, knipoogt Joric, die ook positief is over het online carnavalsgebeuren dat deze week werd aangekondigd.

De Blankenbergse carnavalisten zullen de carnavalsdagen dit jaar kunnen beleven vanuit hun kot. “Een heel mooi initiatief, zo kunnen we van thuis uit toch nog wat van de carnavalsmicrobe meepikken”, klinkt het. De Blankenbergse carnavalsverenigingen krijgen ook allemaal nog een oorkonde. “Zij kunnen die op maandag 15 of dinsdag 16 februari tussen 10.30 uur en 12 uur komen ophalen in ons café. Tevens krijgen ze dan ook nog een prachtige waardebon als steun voor hun jarenlange inzet voor het Blankenbergse carnaval”, besluit Guy De Coninck van brasserie Les Vedettes.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier