Blankenbergse campinggasten boos over plotse opzeg door camping Dallas

Op camping Dallas in Blankenberge hebben 26 vaste kampeerders hun vooropzeg gekregen omdat de uitbaters het park willen moderniseren. Tegen het einde van het jaar moeten ze weg. “Sommige van ons staan hier al meer dan 30 jaar en hebben hier iets moois opgebouwd. Nu worden we zomaar bij het vuil gezet”, klinkt het.

De uitbaters willen camping Dallas grondig moderniseren. © WK

Uitbater Parador Vakantieparken bevestigt dat er herstructureringsplannen op tafel liggen voor camping Dallas. Het verouderde kampeerterrein langs de Ruzettelaan krijgt de komende jaren een upgrade, maar daarvoor moet het domein eerst volledig ontruimd worden. In een eerste fase verdwijnen 26 van de 180 jaarplaatsen.

“Die mensen hebben inderdaad hun opzeg gehad, maar ze kregen ook allemaal een voorkooprecht op ons nieuwe project. Onze huidige gasten blijven hier in de toekomst dus welkom – ze krijgen zelfs voorrang”, zegt Marie Fransen van Parador.

Verouderd

Het voortbestaan van camping Dallas was lange tijd onzeker door de plannen voor de ecogolf De Sol. Nu die er niet komt, willen de uitbaters het park grondig moderniseren. “Die ecogolf heeft jaren als een zwarte wolk boven ons hoofd gehangen. Daardoor werd er jaren niet meer in het park geïnvesteerd en is het nu enorm verouderd.”

“De brandveiligheid is niet meer conform de norm, de rioleringen en wegenis op het domein moeten dringend vernieuwd worden en er is ook een nieuwe hoogspanningscabine nodig. De toekomstige kavels worden een stuk groter en zullen allemaal uitgerust zijn met supersnel internet. Het kostenplaatje is daardoor niet meer voor iedereen haalbaar”, aldus nog Marie Fransen.

De huidige stacaravans op de camping zijn volgens haar ook allemaal verouderd. “De meeste ervan zijn minstens twintig jaar oud en hebben allemaal nog enkel glas. Dat is echt niet meer van deze tijd.”

Nuance

Voor de 26 kampeerders vooraan op het domein, loopt het op 31 december af. Daardoor lijkt het nu uitverkoop op de camping: er zijn niet alleen stacaravans in de aanbieding maar ook ligzetels, serviezen, grasmachines … “We voelen ons bij het grofvuil gezet”, zucht een kampeerder uit het Antwerpse die al jaren zijn vaste stek heeft op de camping. “Al meer dan 30 jaar. We hebben hier iets moois opgebouwd, en nu komen ze met de bulldozer.”

Bij Parador klinkt begrip, maar volgens Marie Fransen is enige nuance dus wel op zijn plaats. “We begrijpen dat hier een emotioneel kantje aan vastzit, maar wij moeten zelf ook aan onze toekomst denken. Jarenlang hebben onze gasten geklaagd dat er niet meer in het park geïnvesteerd werd, en nu hebben we eindelijk weer perspectief. Door corona zijn de mensen ook veel meer staycation-minded geworden.”

Parador werd ondertussen ook eigenaar van de grond. “Destijds, toen we nog gewoon exploitant waren, hebben we er trouwens voor gevochten om de camping in het project De Sol te integreren. Als dat er was doorgekomen, zou het hele terrein onteigend zijn geweest”, besluit Marie Fransen. (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.