Blankenbergenaar die vriendin buiten westen sloeg riskeert twaalf maanden cel

Redactie KW

Een 32-jarige Blankenbergenaar riskeert twaalf maanden effectieve celstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin.

Op 11 mei vorig jaar zetten A.C. en zijn vriendin stevig de bloemetjes buiten. Na een dag zwaar drinken belde A.C. zijn moeder om hem op te komen halen. Maar toen zij ter plaatse kwam kregen A.C. en zijn vriendin ruzie. A.C. ging compleet door het lint en bleef zijn vriendin slaan tot ze het bewustzijn verloor. Zijn moeder noch de toegesnelde politie konden hem bedaren. “Mijn cliënt is nochtans geen vechtersbaas”, stelde Mieke Byttebier, de advocaat van A.C., tijdens zijn proces in de Brugse rechtbank. “Hij beseft niet wat hem bezielde en schaamt zich diep. Het slachtoffer had gezegd dat mijn cliënt nog nooit iets voor haar had gedaan, terwijl hij haar al heel vaak geholpen heeft. Dat heeft de stoppen doen doorslaan. Ook de drank zat er voor veel tussen. Hopelijk kan een voorwaardelijke straf volstaan. Ik denk in de eerste plaats aan een alcoholverbod.” De uitspraak volgt op 11 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten