Blankenberge viert 750ste verjaardag met Suske en Wiske

© WK
Redactie KW

Blankenberge krijgt voor zijn 750ste verjaardag in 2020 een eigen Suske en Wiske album. Daarnaast zullen ook grote evenementen als Bel’Lumière en het bloemencorso volgend jaar in het teken van 750 jaar Blankenberge staan.

“In de eerste plaats willen we onze eigen inwoners zoveel mogelijk bij het feestjaar betrekken. Maar ook voor de toeristen hebben we in 2020 van alles in petto”, zegt burgemeester Daphné Dumery.

Het feestprogramma werd woensdagvoormiddag toegelicht op een persconferentie in het Oud Stadhuis, het oudste gebouw van de stad. “Margaretha van Constantinopel kende hier in 1270 stadsrechten toe aan de vissersgemeenschap. Blankenberge, voorheen een kleine parochie binnen de ‘heerlijkheid Uitkerke’, werd op dat moment een stad met eigen autonomie. Dit en vele andere weetjes kom je tijdens ons jubileumjaar te weten op een binnen- én buitenexpo: op diverse plaatsen in de stad zullen infozuilen staan met een woordje uitleg over die locaties”, aldus Dumery.

Het stadsmagazine van januari wordt een collector’s item vol anekdotes, foto’s en duiding, en ook het stadslogo wordt voor de gelegenheid in een feestelijk jasje gestoken. Suske en Wiske, die volgend jaar zelf 75 worden, vieren mee: Blankenberge krijgt de hoofdrol in een nieuw album van de striphelden.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier