Blankenberge stelt zelfbouwpakket voor mondmaskers ter beschikking

© GF
Redactie KW

Het Blankenbergse stadsbestuur brengt momenteel alles in gereedheid om de zelfbouwpakketjes voor mondmaskers klaar te hebben tegen woensdag 6 mei. Vanaf dan kan ieder gezinslid één pakket aanvragen.

“We kunnen niet veilig genoeg handelen. Iedere Blankenbergenaar kan vanaf midden mei sowieso al twee gratis chirurgische mondmaskers afhalen in de apotheken, maar voortaan zal er ook materiaal ter beschikking zijn om er zelf eentje te maken” zegt burgemeester Daphné Dumery.

Aanvulling op de bestaande maatregelen

“De zelfgemaakte, herbruikbare mondmaskers beschermen jezelf, maar vooral ook de medeburgers. Het kan gecombineerd worden met een vervangbare filter en moet zo goed mogelijk aansluiten én wasbaar zijn. Het is een aanvulling op de bestaande maatregelen, die steeds nauwkeurig moeten opgevolgd worden. We moedigen het maken van een eigen masker alleen maar aan”, zegt burgemeester Daphné Dumery. Een zelfbouwpakket aanvragen kan via buurtzorg@blankenberge.be, telefonisch op the nummer 050 43 12 02 of via www.blankenberge.be/blankenberge-helpt. Het pakket wordt opgestuurd met de post. Alle informatie om zo’n zelfgemaakt mondmasker te maken vind je via www.maakjemondmasker.be (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.