Als het zomerseizoen nadert en toeristen naar de kuststad komen, wordt in Blankenberge traditioneel het afval niet meer overdag maar 's nachts opgehaald. Op deze manier is er minder hinder. Nu vanwege het coronavirus echter tweede verblijvers en toeristen moeten wegblijven van de kust, wordt de nachtophaling geschrapt. Er zullen voorlopig ook geen extra ophaalrondes plaatsvinden in de toeristische zone.

Nachtinzameling later

"Behalve de afwezigheid van kustbezoekers, heeft het coronavirus een impact op de dagelijkse werking van de afvalophaaldienst bij IVBO en moet het beschikbare personeel zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Daarom start de nachtinzameling in Blankenberge dit jaar later, en vallen de extra ophalingen weg", zegt schepen van Afvalbeheer Sandy Buysschaert (CD&V).

De nachtinzameling zou volgens de afvalkalender starten op maandag 30 maart. In overleg met het schepencollege, werd de startdatum uitgesteld naar maandag 20 april. Tot dan wordt de afvalinzameling in Blankenberge in beide zones volgens het dagregime voortgezet.

Als het zomerseizoen nadert en toeristen naar de kuststad komen, wordt in Blankenberge traditioneel het afval niet meer overdag maar 's nachts opgehaald. Op deze manier is er minder hinder. Nu vanwege het coronavirus echter tweede verblijvers en toeristen moeten wegblijven van de kust, wordt de nachtophaling geschrapt. Er zullen voorlopig ook geen extra ophaalrondes plaatsvinden in de toeristische zone. "Behalve de afwezigheid van kustbezoekers, heeft het coronavirus een impact op de dagelijkse werking van de afvalophaaldienst bij IVBO en moet het beschikbare personeel zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Daarom start de nachtinzameling in Blankenberge dit jaar later, en vallen de extra ophalingen weg", zegt schepen van Afvalbeheer Sandy Buysschaert (CD&V). De nachtinzameling zou volgens de afvalkalender starten op maandag 30 maart. In overleg met het schepencollege, werd de startdatum uitgesteld naar maandag 20 april. Tot dan wordt de afvalinzameling in Blankenberge in beide zones volgens het dagregime voortgezet.