Blankenberge schrijft GAS-boetes uit voor te vroeg buitenplaatsen afvalzakken

Schepen Buysschaert is de opengepikte vuilniszakken beu. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Om taferelen van opengepikte vuilniszakken te vermijden, verscherpt het Blankenbergse stadsbestuur de controles op het te vroeg buitenplaatsen.

“De voorbije dagen werden zowel in zone 1 als in zone 2 controles uitgevoerd. Die controles werden niet meer aangekondigd, en het zal dit jaar ook niet bij een eenmalige actie blijven“, zegt schepen van Afvalbeleid Sandy Buysschaert (CD&V).

Bij de onaangekondigde acties van afgelopen zondag en maandag, werden een 130-tal te vroeg buitengeplaatste afvalzakken opgemerkt. “Er worden nu GAS-boetes uitgeschreven”, aldus Buysschaert. Het stadsbestuur deed al heel wat inspanningen om tot een efficiëntere werking te komen.

“Denk maar aan de aanpassing aan de ondergrondse containers, de investering in afvaleilanden voor het strand en de testen rond een nieuwe afvalbak voor de centrumstraten. Met de Wijk me Up-acties werden inwoners opgeroepen om samen de strijd tegen sluikstorten in hun wijk aan te gaan, en er werden ook al acties op touw gezet rond het te vroeg buiten plaatsen van afvalzakken”, zegt Buysschaert.

De particulieren en handelaars in zone 1 en 2 mogen hun vuilnis pas vanaf 21 uur buitenzetten op de voorziene dagen. “Maar we zien dat de boodschap nog altijd niet is doorgedrongen, vandaar dat we nu een versnelling hoger schakelen. De komende periode zullen er zeker nog acties volgen”, klinkt het.

Het stadsbestuur raadt aan om een buur in te schakelen voor wie zelf niet in de mogelijkheid is, of zich naar de ondergrondse containers te begeven. “Handelaars die zich om een of andere reden niet aan de richtlijn kunnen houden, schakelen best een private ophaaldienst in”, besluit schepen Buysschaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten