https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenberge schrapt als eerste badstad grote zomerevenementen

Hannes Hosten

Blankenberge kiest als eerste om geen grote zomerevenementen te organiseren, al wordt de deur wel op een kier gelaten voor het Bloemencorso eind augustus. In De Haan is Trammelant al geschrapt.

“We lieten verschillende adviesraden al weten dat er geen evenementen zijn ingepland, behalve het Bloemencorso op 29 augustus, dat we samen met nog twee andere steden aanbieden. Daarover nemen we samen een beslissing en dat is nog niet geschrapt”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge. “Maar onze wekelijkse optredens van populaire zangers zijn geschrapt, het festival Beachland gaat niet door en Zomerhit 2021 van Radio 2 zal worden opgenomen zonder publiek.”

“Ook vorig jaar werden heel wat evenementen geschrapt”, vervolgt Daphné Dumery. “Het is heel intensief om constant te moeten plannen en weer annuleren. Daarnaast willen we ons ook concentreren op crowd control, het in goede banen leiden van de mensentoestroom, want daar gaat ook veel energie in. Kleinere evenemementen zijn niet uitgesloten, daarin kunnen we heel snel schakelen.”

Ook Trammelant in De Haan geschrapt

In De Haan is het belle epoque-evenement Trammelant op 7 augustus al geschrapt. “Dat is een heel groot volksfeest in ons hele centrum”, aldus burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA). “Ook de zeewijding in Wenduine gaat niet door. Dan zijn er nog enkele evenementen die door derden georganiseerd worden en op één bepaalde locatie doorgaan. Dat zou mogelijk op een covid-veilige manier kunnen en daarom houden we die nog in beraad, al is mijn eigen aanvoelen dat het heel moeilijk zal worden.”

“Er zijn verschillende aspecten”, legt Vandaele uit. “Er is eerst en vooral het besmettingsrisico, maar daarnaast hebben wij voor de organisatie van evenementen ook personeel nodig, politie en andere medewerkers. Maar de politiemensen zitten nog met een pak overuren van vorig jaar en moeten die toch maar eens opnemen. En onze eigen medewerkers willen we toch vooral in het vaccinatiecentrum inschakelen. In de zomer zijn uiteraard heel wat mensen met vakantie, zowel personeelsleden als vrijwilligers. De personeelsleden van de gemeente die toch beschikbaar zijn in de zomer, zijn juist zij die zich op evenementen toespitsen. Maar we hebben hen dit jaar toch prioritair nodig in het vaccinatiecentrum.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten