Blankenberge promoot Hoplr bij de bakker

Burgemeester Daphné Dumery, Caroline Decorte van De Bollaard en schepen Annie De Pauw.© (Foto WK)
Burgemeester Daphné Dumery, Caroline Decorte van De Bollaard en schepen Annie De Pauw.© (Foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Blankenberge startte vanaf begin december met het digitaal buurtplatform Hoplr . Om dit digitale buurtplatform zo breed mogelijk bekend te maken, zal het bestuur broodzakken met reclame verdelen onder de plaatselijke bakkers.

“Hoplr is er voor alle inwoners, jong en oud, gezinnen en alleenstaanden. We willen er dan ook zoveel mogelijk inwoners mee bereiken”, motiveert schepen voor Zorg en Welzijn Annie De Pauw (S.PA). Via Hoplr sta je digitaal in contact met je buren, en leer je de mensen in jouw Hoplr-buurt beter kennen. Blankenberge is in vier buurten ingedeeld: centrum en jachthaven, oostkwartier, Uitkerke-oostzijde en Uitkerke-westzijde.

“De berichten zijn enkel zichtbaar voor jou en je buren, je kan het vergelijken met een Facebook, enkel voor je buurt. Enkel buurtbewoners kunnen aansluiten en de pagina is volledig reclamevrij en gratis. Ook de gemeente kan op buurtniveau belangrijke info delen”, vervolgt Annie De Pauw.

“Zo kunnen wegenwerken in buurten worden aangekondigd, kan er een poll gelanceerd worden om de mening van de buurt te kennen. De stad heeft geen inzicht in de berichten van buurtbewoners onderling.”

Begin december werden uitnodigingsbrieven verdeeld waarmee men zich kan aanmelden op het platform. Heb je geen brief ontvangen? Surf dan naar www.hoplr.com of neem contact op met de medewerkers van het dienstencentrum De Bollaard via 050 43 12 02 of bollaard@blankenberge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier