Blankenberge onthult eerste Beaufortkunstwerk

Het beeld van kunstenaar Marguerite Humeau.© WK
Het beeld van kunstenaar Marguerite Humeau.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Zoals bekend doet Blankenberge, na een onderbreking in 2018, weer mee met Beaufort.

Een van de twee werken, de sculptuur ‘The Dancers V, a marine mammal invoking higher spirits’ van beeldend kunstenaar Marguerite Humeau, krijgt in Blankenberge een permanente plek waarvan op 26 mei – daags voor de aftrap van Beaufort – de exacte locatie wordt bekendgemaakt.

Het driejaarlijks kunstproject dat zich uitstrekt over de Belgische kust, loopt van 27 mei tot 7 november. “Blij dat de kunstentriënnale opnieuw in Blankenberge neerstrijkt . Deze zevende editie benadrukt de bijzondere kwaliteiten van Beaufort: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn”, zegt schepen van Cultuur Alfons Monte (N-VA).

Curator Heidi Ballet cureerde een mix van binnen- en buitenlandse kunstenaars die 21 kunstwerken realiseerden: twee kunstwerken per gemeente en één overkoepelend project dat de kustlijn afreist. “Het thema van Beaufort 21 ligt in het verlengde van de vorige editie. Een terugkerend thema, is hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur. De werken zijn geïnspireerd door lokale verhalen, zowel uit de natuurlijke als de menselijke geschiedenis”, aldus Alfons Monte.

Vanaf 10 april vind je op de website www.beaufort21.be meer informatie over de kunstwerken. Het brede publiek kan Beaufort 21 coronaveilig ontdekken. “Bezoekers kunnen gedurende een langere periode in de eigen bubbel de vele kunstwerken langs de kust en in Blankenberge bezoeken. Een bezoek is gratis en doe je met de auto, de kusttram, te voet of met de fiets”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.