Blankenberge heropent zwembad voorlopig enkel voor baantjeszwemmers

Je kan weer gaan zwemmen, maar vooraf reserveren is verplicht.© iStock
Je kan weer gaan zwemmen, maar vooraf reserveren is verplicht.© iStock
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Farys Noordzeebad in Blankenberge gaat weer open op maandag 7 december, maar enkel voor individuele zwemmers.

De lokale veiligheidscel in Blankenberge boog zich woensdagmiddag over de lokale coronacijfers en die zijn volgens burgemeester Daphné Dumery (N-VA) nog altijd niet zo denderend. De laatste dagen was er zelfs opnieuw een lichte stijging van het aantal besmettingen. “Enkele dagen voordien was de tendens nog stabiel, maar stabiel is niet voldoende. Het moet in dalende lijn gaan. Met deze gegevens in het achterhoofd, beslisten we om het licht op groen te zetten voor de heropening van het zwembad, al zal het wel in beperkte vorm zijn.”

Beperkte openingsuren

Het Farys Noordzeebad opent de deuren op maandag 7 december enkel voor individuele zwemmers. Recreatief zwemmen of zwemmen in georganiseerd verband kan nog niet. Er zullen ook beperkte openingstijden zijn, aangezien een deel van de sportmedewerkers werd ingezet in de zorgsector. “De tijdstippen zijn zo gekozen dat kinderen, senioren en werkenden de kans krijgen om op een veilige manier te zwemmen”, klinkt het. De openingsuren zijn: maandag van 8 tot 12 uur, woensdag van 8 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, en vrijdag van 15 tot 20 uur. Op vrijdagen 25 december en 1 januari is het zwembad gesloten. Op voorhand reserveren is verplicht, dat kan vanaf vrijdag 4 december. Je kiest een individueel tijdsslot via deze site .

Cijfers moeten blijven dalen

Georganiseerde indoorsporten blijven voorlopig nog zeker tot na de kerstvakantie verboden. Kerstsportkampen kunnen wel plaatsvinden. “Na de kerstvakantie evalueren we de coronacijfers opnieuw. Als de coronacijfers in onze stad dan een dalende trend vertonen, kunnen we opnieuw meer perspectieven bieden voor sportverenigingen”, klinkt het.

Nadia Cloetens, schepen van Sport: “Er wordt de komende weken veel van ons verwacht om de curve te doen dalen opdat we hopelijk de eindejaarsperiode toch nog in zéér beperkte kring zouden kunnen doorbrengen. Het lijkt ons logisch dat we nu niet gaan versoepelen en onze contacten gaan mixen. Dat zou al onze inspanningen van de voorbije weken teniet doen. Problemen komen vaak onbewust tijdens de afzet- en ophaalmomenten of tijdens het wachten. Het samenscholingsverbod moeten we zo veel mogelijk nastreven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier