Blankenberge bant sigaret op sportterreinen en speelpleinen

© WK
Redactie KW

Het Blankenbergse stadsbestuur start met de campagne Generatie Rookvrij: vanaf 1 oktober geldt voor alle sportaccommodaties, op alle sportterreinen en speelpleinen een rookverbod. “Ieder kind moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien; in een omgeving waar er niet gerookt wordt en er dus ook geen verleidingen zijn om te roken. Want zien roken, doet roken”, motiveert burgemeester Daphné Dumery (N-VA) de beslising.

De komende periode zal er eerst gesensibiliseerd worden. “Wie rookt, zal in eerste instantie attent gemaakt worden op het verbod. Pas wanneer sensibilisering niet volstaat, zal er overgegaan worden tot GAS-boetes“, aldus Dumery. Het rookverbod, dat intussen ook verankerd werd in de nieuwe algemene politieverordening, geldt in de omgeving van d’Hoogploate, de Sportdoze, het Noordzeebad en het skatepark. Ook op openluchtsportvelden en speelpleinen mag je in Blankenberge voortaan niet langer een sigaret opsteken.

Zo kan een generatie opgroeien die zélf bewust kiest voor een gezonde, positieve en rookvrije toekomst“, klinkt het. Generatie Rookvrij dus. Burgemeester Daphné Dumery roept op tot solidariteit. “We willen de gebruikers van onze sportaccommodaties en speelpleinen aansporen om samen met ons dit engagement aan te gaan en het goede voorbeeld te geven om niet te roken in de buurt. Kinderen en jongeren moeten zich veilig en gezond kunnen amuseren.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier