Het stadsbestuur van Blankenberge maakt zich achter de schermen al klaar voor het post-coronatijdperk. "Van zodra het kan, zullen we samen met de lokale middenstand, lokale verenigingen, diverse actoren en al onze diensten opnieuw activiteiten voor het publiek opstarten. Dit om de noodzakelijke economische en sociale heropleving van de stad mogelijk te maken, maar ook om de lokale binding opnieuw te versterken na het in uw kot blijven", meldt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

"Maar eer het zover is, zijn wij uiteraard genoodzaakt de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, wat op vandaag betekent dat meerdere vrijetijdsactiviteiten geannuleerd worden", vervolgt ze. Het stadsbestuur besliste kortom alle eigen evenementen en activiteiten tot en met 30 juni af te gelasten. Het gaat over lezingen, cursussen, cultuurvoorstellingen en sportactiviteiten, maar ook om grote publieksevenementen zoals Strat'e Varia en de Havenfeesten.

De afgelasting gebeurt volgens Dumery ook om praktische en organisatorische redenen. "We benadrukken wel dat, indien daar voor 30 juni toch mogelijkheid toe zou zijn, we het niet zullen nalaten initiatieven te nemen om het sociaal leven weer op te starten", aldus een hoopvolle burgermoeder. "Het herstarten van de lessen in de stedelijke academie is bijvoorbeeld afhankelijk van de beslissingen in het onderwijs. Het heropenen van de bibliotheek of het Belle Epoque Centrum, blijft dan weer afhankelijk van de federale richtlijnen."

Dinsdag werd al bekendgemaakt dat het bloemencorso, dat pas eind augustus plaatsvindt, voorlopig wel doorgaat. Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten is terug te vinden via www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen. "Deze webpagina zal de komende periode voortdurend worden bijgestuurd", klinkt het nog. (WK)

Het stadsbestuur van Blankenberge maakt zich achter de schermen al klaar voor het post-coronatijdperk. "Van zodra het kan, zullen we samen met de lokale middenstand, lokale verenigingen, diverse actoren en al onze diensten opnieuw activiteiten voor het publiek opstarten. Dit om de noodzakelijke economische en sociale heropleving van de stad mogelijk te maken, maar ook om de lokale binding opnieuw te versterken na het in uw kot blijven", meldt burgemeester Daphné Dumery (N-VA). "Maar eer het zover is, zijn wij uiteraard genoodzaakt de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen, wat op vandaag betekent dat meerdere vrijetijdsactiviteiten geannuleerd worden", vervolgt ze. Het stadsbestuur besliste kortom alle eigen evenementen en activiteiten tot en met 30 juni af te gelasten. Het gaat over lezingen, cursussen, cultuurvoorstellingen en sportactiviteiten, maar ook om grote publieksevenementen zoals Strat'e Varia en de Havenfeesten. De afgelasting gebeurt volgens Dumery ook om praktische en organisatorische redenen. "We benadrukken wel dat, indien daar voor 30 juni toch mogelijkheid toe zou zijn, we het niet zullen nalaten initiatieven te nemen om het sociaal leven weer op te starten", aldus een hoopvolle burgermoeder. "Het herstarten van de lessen in de stedelijke academie is bijvoorbeeld afhankelijk van de beslissingen in het onderwijs. Het heropenen van de bibliotheek of het Belle Epoque Centrum, blijft dan weer afhankelijk van de federale richtlijnen." Dinsdag werd al bekendgemaakt dat het bloemencorso, dat pas eind augustus plaatsvindt, voorlopig wel doorgaat. Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten is terug te vinden via www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen. "Deze webpagina zal de komende periode voortdurend worden bijgestuurd", klinkt het nog. (WK)