Blankenberge annuleert resem activiteiten

© belga
Redactie KW

Ook in Blankenberge worden de nodige maatregelen getroffen in functie van het coronavirus. Een resem activiteiten wordt uitgesteld.

De awardshow Best of B op vrijdag 13 maart wordt verplaatst naar een nog niet ander bepaalde datum, de ontvangst van de nieuwe inwoners op donderdag 19 maart wordt verplaatst naar donderdag 24 september. Ook de geplande LEIF-voordrachten van dokter Villeyn in het kader van de Buurtbabbels op maandag 16 en 23 maart, worden uitgesteld. Het lokaal dienstencentrum De Bollaard volgt het advies van Agentschap Zorg en Gezondheid en zal tot en met maandag 13 april alle activiteiten annuleren. Voor het woonzorgcentrum De Strandjutter geldt een algemeen bezoekersverbod tot en met zondag 19 april. Er is enkel toegang mogelijk voor medewerkers, externe medische en paramedische hulpverleners. Dagverzorgingscentrum De Vierboete blijft voorlopig wel open.

Burgemeester Daphné Dumery: “De gezondheid van onze mensen is een absolute prioriteit. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Onze ouderen zijn momenteel het kwetsbaarst. We vragen dan ook van iedereen om hierbij rekening te houden in zijn dagelijkse activiteiten.” Alle getroffen maatregelen zijn te vinden op de stadswebsite www.blankenberge.be/coronavirus. Inwoners die met bijkomende vragen zitten, kunnen terecht op het nummer 050 63 66 20.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier