Blankenberge annuleert bloemencorso voorlopig niet

Een beeld van vorig jaar. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In tegenstelling tot Zundert, waar de stoet voor het eerst sinds 1945 niet zal plaatsvinden, annuleert Blankenberge zijn bloemencorso voorlopig niet. “Te vroeg om daar nu al uitsluitsel over te geven”, klinkt het.

Volgens schepen van Toerisme Alfons Monte (N-VA) is er tot op heden nog geen dwingende reden om vanwege de coronacrisis een annulering te overwegen. “We willen geen overhaaste beslissingen nemen, want we zijn afhankelijk van verschillende factoren. Eerst en vooral is er de beschikbaarheid van de bloemen. Zal men in Zundert de nodige bloembollen aanplanten zodanig dat er eind augustus voldoende dahlia’s zijn voor de bloemencorso’s die wél kunnen doorgaan”, klinkt het.

Een tweede belangrijke factor is de komst van de wagens. “We zullen de wagenbouwers contacteren om te vragen of zij desondanks de annulering van Zundert toch naar Blankenberge zullen komen. Veel zal uiteraard afhangen of er nog andere bloemencorso’s willen te annuleren.”

Oproep naar andere bloemencorso’s

In Nederland zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni geannuleerd, in België duren de coronamaatregelen voorlopig minder lang. “Dat biedt ons dus de mogelijkheid om de situatie nog even af te wachten. Wij doen daarom een oproep naar de andere Belgische bloemencorso’s om, in afwachting van verder nieuws het signaal te geven aan buurtschappen en wagenbouwers dat wij graag willen doorgaan met de organisatie van onze corso’s”, verduidelijkt schepen Monte.

Voor Blankenberge is het bloemencorso dé traditionele afsluiter van het zomerseizoen. Dit jaar viert de stad bovendien haar 750-jarige bestaan, en zou het bloemencorso voor de 125ste keer uitgaan. “Het zou zonde zijn om net in dit jubileumjaar te moeten breken met deze jarenlange traditie”, klinkt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier