Blanche pakte vier medailles op Special Olympics: “We kunnen het nog altijd amper geloven!”

Blanche veroverde vier medailles op de Special Olympics. Haar ouders zijn supertrots. (foto Luc Vanthuyne)
Redactie KW

In Abu Dhabi behaalde de 17-jarige Blanche Decorte maar liefst vier medailles tijdens de Special Olympics: goud in de sprongoefeningen, zilver aan de brug met ongelijke leggers en tweemaal brons aan de balk en all-round. “Onze dochter is nog altijd aan het zweven”, lacht een supertrotse mama Karin Charlet.

Door Luc Vanthuyne

De ouders van Blanche, Koen Biesbrouck en Karin Charlet, landden dinsdag opnieuw op Belgische bodem. Blanche keert pas op vrijdag terug want donderdag nam ze nog deel aan de slotceremonie in het imposante Zayed Sports City Stadion. “Blanche hoopte vooraf stiekem op een medaille in de sprongoefeningen want daar is ze sterk in“, weet Karin. “Dat onze dochter uiteindelijk vier medailles wist te veroveren, had niemand van ons durven dromen. Ze had heel wat concurrentie, vooral uit Hongkong en Australië”, weet Karin Charlet.

Blanche deed het schitterend. Ook voor ons gezin – we waren met zeven aanwezig om haar te steunen – was het een bijzondere gebeurtenis. De openingsceremonie oogde echt indrukwekkend. Het stadion werd ingenomen door 60.000 enthousiaste toeschouwers. Het had een enorme impact op Blanche. Het doet je wel iets als jouw dochter met de andere Belgische atleten achter de nationale driekleur voorbijstapt. We zijn apetrots op haar.”

Onvergetelijk

Zondag werden de ouders van Blanche samen met de andere Belgische atleten en hun ouders ontvangen op de Belgische ambassade. De dag erna was er een diner met de ouders en sponsors. “Het was echt een onvergetelijke ervaring”, benadrukt Karin Charlet. “Blanche heeft het dubbel en dik verdiend want ze heeft haar uiterste best gedaan tijdens de voorbereidingen op deze Special Olympics. Van de vier Belgische gymnasten is ze de enige die vier medailles veroverde. Toen ze op het podium stond, was het een bijzonder emotioneel moment voor ons. We zijn superblij dat we deze World Games van dichtbij hebben meegemaakt”, besluit mama Karin.

Warm welkom

Blanche die lid is van turnclub Krachtig en Lenig, mag zich zaterdagnamiddag in de turnzaal van De Pionier aan een warm welkom verwachten, weet voorzitter Hannes Decorte. De club is van plan om Blanche op een passende manier te feliciteren.

Blanche is ook lid van atletiekclub Athleoo. Op de Wervikse Facebookpagina wordt ze alvast bedolven onder de gelukwensen. Iemand stelde zelfs voor om Blanche de titel van ereburger toe te kennen. Blanche geniet alvast van de aandacht die ze krijgt. “Heb ik echt vier medailles gewonnen?, vraagt ze zich voortdurend af”, zegt haar moeder. “Ze kan het bijna nog altijd niet geloven”, lacht Karin Charlet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier