Blaaskapel Die Original Dorfmusikanten uit Pittem sluit feestjaar af met concert

Onder leiding dan hun nieuwe dirigent Jacky De Muynck zullen de Dorfmusikanten in hun ode aan Marc weer het beste van zichzelf geven. © Jan
Redactie KW

Blaaskapel Die Original Dorfmusikanten sluit op zaterdag 5 oktober zijn jubileumjaar naar aanleiding van het dertigjarig bestaan af met de Nacht der Blasmusik. Met dit evenement willen de Dorfsmusikanten nogmaals hulde brengen aan hun overleden stichter en bezieler Marc Debruyne.

In 1989 besloot toenmalig Egemnaar Marc Debruyne een eigen blaaskapel op te richten, die de naam Die Original Dorfmusikanten meekreeg en momenteel 24 leden telt. In de loop der jaren groeide de blaaskapel uit tot een begrip in België en het buitenland op het gebied van volksmuziek uit de Alpenlanden.

Slepende ziekte

Het repertoire van de blaaskapel bestaat voornamelijk uit muziek uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. 2019 moest dus een feestjaar worden met de viering van het dertigjarig bestaan, maar vorig jaar verloor de groep stichter, bezieler en dirigent Marc na een slepende ziekte.

Het was echter de uitdrukkelijke wens van Marc om ‘zijn Dorfmusikanten’ verder te laten bestaan. De leden van de blaaskapel namen die wens ter harte en dus stak iedereen zijn schouders mee onder de vereniging en nam Jacky de Muynck de taak van dirigent op zich. Eind maart organiseerden ze al het Weekend der Blasmusik met als extra titel A tribute to Marc, waarbij nadrukkelijk hulde gebracht werd aan hun overleden vriend.

Feestavond

Tijdens de Nacht der Blasmusik op zaterdag 5 oktober zal een deel van de zaal ingericht worden als een tentoonstelling ter nagedachtenis van Marc. De feestavond wordt om 18 uur op gang getrokken met een uitgebreide maaltijd van kalkoen archiduc, een assortiment warme groentjes, frietjes en een dessertbordje. Aansluitend volgt dan het concert, waarbij de Dorfmusikanten uiteraard hun publiek zullen vergasten op een schare aan muzikale pareltjes. Na hen is het de beurt aan blaaskapel Die Kemp’ner Musikanten uit Tielen, die eveneens het beste van zichzelf zal geven.

Kaarten

Het concert vindt plaats in zaal De Fontein in de Fonteinestraat 22 in Pittem. Kaarten voor alleen het concert kosten 10 euro, wie ook aan de maaltijd wil deelnemen betaalt 20 euro. Kaarten zijn te verkrijgen bij alle muzikanten of kunnen besteld worden op 0498 04 45 04 of via onderstaande website van Die Original Dorfmusikanten.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier