BKO en drie klassen VBS Langemark in quarantaine

BKO Buitenbeentje in Langemark. (Foto TOGH)
BKO Buitenbeentje in Langemark. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Het coronavirus slaat weer toe in Langemark. De buitenschoolse kinderopvang Buitenbeentje sluit tot paasmaandag. In Vrije Basisschool Langemark zijn er dan weer drie klassen in quarantaine. Volgende week voorzien de scholen wel noodopvang.

In Vrije Basisschool Langemark gaat het om het eerste, derde en vijfde leerjaar die in quarantaine zijn. “Het is wel belangrijk om te vermelden dat de regeling om klassen in quarantaine te plaats een stuk strenger geworden is”, zegt burgemeester Lieven Vanbelleghem (CD&V) van Langemark-Poelkapelle. “Vroeger moesten er al een aantal besmettingen zijn, maar nu zetten ze al vanaf één besmetting de hele klas in quarantaine. Zoals ik nu doorkrijg is de situatie minder erg dan de vorige keer (eind januari, red.) dat er klassen in quarantaine moesten.”

BKO

Ook Buitenschoolse Kinderopvang Buitenbeentje is in quarantaine. “Daar gaat het over drie kinderen die positief getest hebben op het coronavirus. Daardoor is de hele BKO in quarantaine, inclusief de vijf begeleiders. De quarantaine duurt normaalgezien tot paasmaandag 5 april. Dat is gebeurd in overleg met de overkoepelde arts van de eerstelijnszone, dokter Lieselot Decock, en dokter Melissa Vermeersch van de artsenpraktijk De Linde in Langemark.”

Noodopvang

“De sluiting van de BKO komt op een slecht moment nu de scholen vanaf volgende week al sluiten, een week voor de paasvakantie. Als zo veel begeleiders in quarantaine moeten, dan zit je redelijk vast. Zeker als je gaat naar bubbels van tien. Dan heb je ook al meer mensen nodig”, vervolgt de burgemeester. “De scholen voorzien volgende week wel noodopvang, en wij zullen normaal gezien op woensdag noodopvang mogelijk maken in de BKO. Dat is dus echt voor mensen die geen andere opvang vinden omdat ze moeten gaan werken.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.