Bizar: tweedehands doodskist (even) te koop gesteld

Akira Naeye (links) en Johan Van Eeckhoutte van de Eco-shop krijgen wel vaker vreemde zaken over de vloer van de Eco-Shop. (foto PS) © (foto PS)
Peter Soete

De Eco- Shop in Roeselare is wellicht de grootste tweedehandswinkel uit de regio. Je vindt er de gekste dingen. Toch was het even slikken toen we op de Facebookpagina een doodskist de revue zagen passeren.

“Wij kijken van niets meer op”, lachen Eco-Shopverantwoordelijken Johan Van Eeckhoutte en Akira Naeye. “Er komen hier maandelijks ongeveer 9.000 artikelen binnen en een zeer groot deel daarvan wordt in de eerste drie weken verkocht.”

“Die doodskist werd binnengebracht door iemand die inboedels opkoopt. Toen hij een huis leeghaalde, vond hij ook een doodskist. Neen, er zat niets in (lacht). Hoe komt het dat iemand een doodskist thuis heeft staan? Geen idee.”

Halloween

“Maar als je de kist wil zien, dan kom je te laat. Ze heeft hier maar enkele uren gestaan. Een koper uit de regio Houthulst heeft er 30 euro voor betaald en heeft ze meegenomen. Halloween komt er aan en het wordt een mooi decoratiestuk voor dat griezelfeest, vertelde hij.”

De doodskist ging voor 30 euro over de toonbank. (gf)
De doodskist ging voor 30 euro over de toonbank. (gf)© (gf)

“Maar het loont zeker de moeite om eens te komen snuisteren in onze uitgebreide en vernieuwde Eco-Shop. Er zijn hier echte pareltjes te vinden. Wist je trouwens dat dit niet de eerste doodskist is die we aanbieden? We kregen eens een prachtige kist met mooi versierde vogels op gesculpteerd. Bleek dat het een doodskist uit Peru was. En neen, ook die kist was leeg. Gelukkig maar.” (Peter Soete)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier