Bistro Lin’eau in Gault&Millau

Baptiste Tieberghien en Lisa Van de Cauter van Bistro Lin'eau kiezen voor takeaway tijdens de horecasluiting. © Niels Vromant
Redactie KW

Op maandag 23 november stelde Gault&Millau zijn nieuwe culinaire gids voor. In de gerenommeerde gids prijkt een bistro uit Sint-Baafs-Vijve. Bistro Lin’eau kreeg van de beoordelaars 13 op 20. “Een eerste doelstelling is behaald”, klinkt het.

Baptiste Tieberghien en Lisa Van De Cauter openden in de zomer van 2019 hun zaak aan de Oude Leiearm. De Frans-Belgische keuken werd door GaultMillau dus gesmaakt. “De gids kijkt naar het totaalplaatje. Niet alleen worden de gerechten en de bediening beoordeeld. De oude vlasfabriek is een uniek pand. We hebben een mooi terras dat uitkijkt over de oude Leie. Eigenlijk gaf ik onszelf 10 procent kans op een vermelding in GaultMillau”, zegt chef Baptiste.

Baptiste en Lisa zijn nog twintigers. De jonge uitbaters zijn heel tevreden met hun eerste opname in de gids. “12 op 20 is de laagst mogelijke score. 13 op 20 wil dus zeggen dat onze bistro volgens hen een goede start heeft genomen, al weten we ook dat de beoordeling een momentopname is. We hebben zeker nog onze werkpunten. Zo zouden we nog iemand extra kunnen inschakelen in de bediening.”

In het coronajaar is deze score een opsteker van formaat. Dat zal het jonge team van Baptiste en Lisa een extra boost geven. “We hebben een heel gemotiveerd en jong team. Elke dag gaan we ervoor. Deze score heeft ons veel voldoening en bewijst dat we goed bezig zijn. Nu gaan we samen gas blijven geven om een half puntje meer te krijgen. Is het volgend jaar niet, dan komt het het jaar erop wel. Stap voor stap zullen we onze lat proberen hoger leggen”, besluit hij. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier