Bistro Le Nord staat bekend om haar gastronomische gerechten, een keuken die allesbehalve gemakkelijk kant en klaar te serveren valt. "Dat is ook de reden waarom we de eerste drie weken van de eerste lockdown in maart de kat uit de boom hebben gekeken", vertelt Kelly Werbrouck, zij vormt samen met Dimitris Karagiannis het gezicht van Le Nord. "We wilden trouw blijven aan onze keuken en gingen op zoek naar de beste manier om hetgeen we normaal serveren naar de mensen thuis te brengen. Eens dat op punt stond, gingen we van start met Atelier Le Nord. Dat is de werknaam voor onze takeaway want alles komt vers uit de keuken, ons atelier. Elk gerechtje verpakken we apart in een passend potje en verder is het gewoon een kwestie van de handleiding te volgen."

"Losse gerechten kunnen besteld worden, maar we werken vooral met volledige menu's, net zoals in het restaurant het geval zou zijn", gaat Kelly enthousiast verder. "We hebben zo'n 100 à 150 bestellingen per weekend. Dat is niet te vergelijken met wat we normaal draaien, maar het houdt de moraal erin en zo blijven we in contact met de klanten en dat wordt gewaardeerd. Bovendien kunnen we zo een deel van het personeel aan de slag houden. We weten niet hoelang deze sluiting nog zal duren, maar we gaan ervan uit dat een heropening nog niet voor morgen is. We zijn momenteel volop bezig met het uitwerken van een aanbod voor het eindejaar. We zijn normaal een van de weinige restaurants die op Kerstmis en Nieuwjaar geopend zijn, op oudejaarsavond zelfs met dans. Dat zal dit jaar sowieso heel anders zijn, daarom willen we de mensen thuis van een lekkere maaltijd voorzien."

Broodje is gebakken

Wij waren alvast benieuwd hoe de takeaway bij Le Nord in zijn werk ging en lieten Kelly en Dimitris zelf ons menu kiezen. De maaltijd van Le Nord dient zich met haar 15-tal potjes aan als een zelfbouwpakket, maar wel met een veel duidelijkere handleiding dan bij heel wat doe-het-zelfzaken het geval is. Zelfs voor ondergetekende wiens kunsten niet te onderschatten, maar toch beperkt, zijn in de keuken. De eerste drie stappen bleken alvast heel haalbaar. Bij een aperitief kunnen we eerst genieten van Chef's Teaser, krokante raviolichips met een dip van groene curry, allebei aangeleverd in een potje en maar open te doen. Een heel smakelijke start waarbij de chips in een mum van tijd verorberd waren. Het voorgerecht was een toast met foie gras, waarbij we in een leuk bordje de toast enkel even onder de grill moesten leggen en verder gewoon de ingrediënten bij elkaar leggen. Het bijhorende broodje afbakken was maar een kleine moeite.

Vooral het hoofdgerecht was een grote uitdaging met heel wat verschillende ingrediënten die opgewarmd moesten worden, de pladijs en een variatie van bloemkool en mengeling van champignons in de oven. De bloemkoolzalf en puree moest op hetzelfde moment de microgolf in. Tussendoor was het kwestie van de licht opgewarmde vissaus op te schuimen met een staafmixer. Dat voegen we op het bord allemaal samen met een lepeltje of twee bonitoflakes. Het was even alle hens aan dek in 'Cuisine Dubois', maar uiteindelijk kwam er toch een lekker gerechtje op het bord. Een 10/10 zal er wel niet ingezeten hebben voor het dresseren, maar dat deert niet. Dan waren de dessertjes opnieuw een stuk handiger met een crème brûlée waarbij enkel nog voor het korstje moest gezorgd worden, daarnaast was er een potje met een spongecake, crème van pistache en matcha, crumble en een parfait van banaan. Er was een lekkere avond beloofd en dat is het ook geworden. Een praline en een persoonlijk kaartje van de mensen van Le Nord maken het geheel af. Voor dit menu betaal je 64 euro, een goede prijs als u het ons vraagt.

Zelf bestellen kan op de website van Le Nord, www.bistrolenord.be. Afhalen gebeurt volledig coronaveilig.

Een volledige lijst kan je raadplegen op www.kw.be/afhaal.

Bistro Le Nord staat bekend om haar gastronomische gerechten, een keuken die allesbehalve gemakkelijk kant en klaar te serveren valt. "Dat is ook de reden waarom we de eerste drie weken van de eerste lockdown in maart de kat uit de boom hebben gekeken", vertelt Kelly Werbrouck, zij vormt samen met Dimitris Karagiannis het gezicht van Le Nord. "We wilden trouw blijven aan onze keuken en gingen op zoek naar de beste manier om hetgeen we normaal serveren naar de mensen thuis te brengen. Eens dat op punt stond, gingen we van start met Atelier Le Nord. Dat is de werknaam voor onze takeaway want alles komt vers uit de keuken, ons atelier. Elk gerechtje verpakken we apart in een passend potje en verder is het gewoon een kwestie van de handleiding te volgen.""Losse gerechten kunnen besteld worden, maar we werken vooral met volledige menu's, net zoals in het restaurant het geval zou zijn", gaat Kelly enthousiast verder. "We hebben zo'n 100 à 150 bestellingen per weekend. Dat is niet te vergelijken met wat we normaal draaien, maar het houdt de moraal erin en zo blijven we in contact met de klanten en dat wordt gewaardeerd. Bovendien kunnen we zo een deel van het personeel aan de slag houden. We weten niet hoelang deze sluiting nog zal duren, maar we gaan ervan uit dat een heropening nog niet voor morgen is. We zijn momenteel volop bezig met het uitwerken van een aanbod voor het eindejaar. We zijn normaal een van de weinige restaurants die op Kerstmis en Nieuwjaar geopend zijn, op oudejaarsavond zelfs met dans. Dat zal dit jaar sowieso heel anders zijn, daarom willen we de mensen thuis van een lekkere maaltijd voorzien."Wij waren alvast benieuwd hoe de takeaway bij Le Nord in zijn werk ging en lieten Kelly en Dimitris zelf ons menu kiezen. De maaltijd van Le Nord dient zich met haar 15-tal potjes aan als een zelfbouwpakket, maar wel met een veel duidelijkere handleiding dan bij heel wat doe-het-zelfzaken het geval is. Zelfs voor ondergetekende wiens kunsten niet te onderschatten, maar toch beperkt, zijn in de keuken. De eerste drie stappen bleken alvast heel haalbaar. Bij een aperitief kunnen we eerst genieten van Chef's Teaser, krokante raviolichips met een dip van groene curry, allebei aangeleverd in een potje en maar open te doen. Een heel smakelijke start waarbij de chips in een mum van tijd verorberd waren. Het voorgerecht was een toast met foie gras, waarbij we in een leuk bordje de toast enkel even onder de grill moesten leggen en verder gewoon de ingrediënten bij elkaar leggen. Het bijhorende broodje afbakken was maar een kleine moeite.Vooral het hoofdgerecht was een grote uitdaging met heel wat verschillende ingrediënten die opgewarmd moesten worden, de pladijs en een variatie van bloemkool en mengeling van champignons in de oven. De bloemkoolzalf en puree moest op hetzelfde moment de microgolf in. Tussendoor was het kwestie van de licht opgewarmde vissaus op te schuimen met een staafmixer. Dat voegen we op het bord allemaal samen met een lepeltje of twee bonitoflakes. Het was even alle hens aan dek in 'Cuisine Dubois', maar uiteindelijk kwam er toch een lekker gerechtje op het bord. Een 10/10 zal er wel niet ingezeten hebben voor het dresseren, maar dat deert niet. Dan waren de dessertjes opnieuw een stuk handiger met een crème brûlée waarbij enkel nog voor het korstje moest gezorgd worden, daarnaast was er een potje met een spongecake, crème van pistache en matcha, crumble en een parfait van banaan. Er was een lekkere avond beloofd en dat is het ook geworden. Een praline en een persoonlijk kaartje van de mensen van Le Nord maken het geheel af. Voor dit menu betaal je 64 euro, een goede prijs als u het ons vraagt.