Bistro Du Chêne in Dadizele helemaal verbouwd tijdens lockdown

Wim Dejonckheere en Ann-Sophie Vandenbussche kozen voor een landelijk interieur. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Wim Dejonckheere en Ann-Sophie Vandenbussche baten tien jaar Bistro du Chêne uit. Net in dat verjaardagsjaar kreeg de horecazaak tegenover het voormalige Dadipark een complete make-over. “We zagen het in juni niet zitten om terug met een mondmasker aan open te gaan en hebben daarom nu al onze grote plannen uitgevoerd.”

Ruim tien jaar geleden werden Wim Dejonckheere (35) en Ann-Sophie Vandenbussche (31) de nieuwe uitbaters van de horecazaak langs de Moorsledestraat in Dadizele. “Na tien jaar Bistro du Chêne merkten we wel wat mankementjes aan onze zaak op. We speelden al sinds vorig jaar met het plan om ons restaurant eens grondig onder handen te nemen”, aldus het koppel.

Corona zorgde ervoor dat die plannen in een stroomversnelling geraakten. “Toen we in juni terug open mochten beslisten we om dat niet te doen. We zagen het niet echt zitten met die mondmaskers. Ook onze geplande optredens naar aanleiding van het tienjarig bestaan konden niet doorgaan.” Drie maanden lang werd Bistro du Chêne serieus verbouwd. De veranda vooraan maakte plaats voor een gloednieuwe gevel en een nieuwbouwgedeelte en ook het interieur kreeg een serieuze opfrisbeurt. Een deel van de zaal, dat vroeger gebruikt werd door heel wat verenigingen, werd inmiddels ingericht als restaurant. “Na een huurperiode van zeven jaar kochten we in 2017 het pand. We konden er nu ook onze eigen toets aan geven. We kozen voor een landelijke stijl met veel bogen.” Het restaurant telt momenteel 110 plaatsen en is nu aangepast aan mindervaliden. Achteraan is er nog steeds een zaaltje voor veertig personen.

dadipark

Langs de voorzijde heeft men door de grote ruiten een uitstekend zicht op het voormalige Dadipark. Dat ligt er momenteel nog mistroostig bij. Binnenkort wordt er langs de kant van de oude gebouwen van het recreatiepark werk gemaakt van een nieuwe inkom voor de nabijgelegen school. In de toekomst zou er op de site ook plaats zijn voor recreatie en wonen.

“Na tien jaar merkten we wel wat mankementjes op aan onze zaak”

“Wij hopen alvast dat er binnenkort kan gestart worden met het grootse project. Voor onze zaak zal dit wellicht een meerwaarde betekenen. We hebben hier al bijna elf jaar onze zaak. Op de dag dat langs de overkant de kranen toekomen, zullen we pas echt zeker zijn dat er op de site van het Dadipark iets gebeurt.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier