Veel vaste klanten wilden al meteen genieten van wat ze zolang gemist hebben: sfeer, gezelligheid en een culinair hoogstandje. De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen en in plaats van op een menukaart ...

Veel vaste klanten wilden al meteen genieten van wat ze zolang gemist hebben: sfeer, gezelligheid en een culinair hoogstandje. De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen en in plaats van op een menukaart zijn de gerechten af te lezen op schrijfborden die naar de tafel gebracht worden. "Toch is het nog een beetje koffiedik kijken", vertelt zaakvoerder Bernard Van Belle: "De agenda voor deze week is al goed gevuld, maar wat volgende week zal brengen, is onvoorspelbaar. Ook in andere sectoren hebben ze dat meegemaakt. Er zijn schoonheidssalons die de eerste week afgeladen vol zaten, maar daarna een serieuze terugval kregen of zelfs weer moesten sluiten. Het moet rendabel blijven. Ons restaurant was gesloten sinds 13 maart en het is natuurlijk aangenaam om te zien dat de klanten weer de weg naar Bistro Boshuis vinden. We hopen dat alles zo vlug mogelijk weer normaal wordt."Andere Oostkampse restaurants wachten nog af om te heropenen. Het is dus altijd goed om vooraf de website van de zaak te bekijken en te reserveren. (PH)